Udklædt som en rød punkteret Michelinmand forsøger Eric Davis at nedbryde tabuer, normer og selvskabte fængsler. Projektet har turneret verden tyndt de sidste mange år og denne weekend er han altså forbi prøvehallerne i Valby. Så hvis du og vennerne ikke helt ved hvad I skal lave før øllerne kastes indenbords, mangler dit arbejdsteam et socialt event, eller vil du bare have verdens mest akavede første date med kvinden fra Tinder, så er det altså muligt lige nu og her på Teater V. Jeg selv var forbi den sene forestilling i går aftes. Det var en underholdende oplevelse, der både gav meget mere end forventet og samtidig var så grænseoverskridende som jeg forestillede mig. For dette er en interaktiv forestilling hvor hemmeligheder deles, latterliggøres og hyldes. Det hele sker med et britisk glimt i øjet og et fast greb om pointerne langt under bæltestedet. Eric Davis vil dog så meget mere end blot banal underholdning, han vil tvinge dig til erkendelser af den smertefulde slags. Så gør det ondt i parforholdet, arbejdslivet eller sidder alle drømmene fast i maskineriet, så kan det både blive en givende og smertefuld aften.

 Det er selvfølgelig ikke rigtig en times terapeutisk session, eller et introduktionsmøde til en sær kult, det er blot en mand der har fundet ud af, at vi sænker paraderne når han er udklædt som en vanskabning uden filter.  Kvaliteten af hvert show svinger sikkert en smule alt afhængig af publikums villighed til at lege med. Det er dog hverken synderlig krævende eller voldsom svært at deltage som publikummer, de generte kan endda undsige sig deltagelse for en lille smule hån. Eric formår med showet at rykke os alle sammen, ruske enkelte helt vågen og åbne indre døre for andre. Hvis du har glemt dine drømme eller endnu ikke tør række ud efter dem, så vil han minde dig om livet forsvinder alt imens du holder dig selv tilbage.

5_fjerpen.JPG

De fem blækhuse gives for den energiske vilje Eric Davis udviser over for os. Han krydser intimsfære, grænser og helt igennem øretæveindbydende. Han øser også af empati, opfølgende spørgsmål og støttende bemærkninger. Han er alene på scenen, udstyret med nogle tavler og et deformt kostume. Indholdet bringer vi selv, selvfølgelig styres og formes det hele efter improvisationens faste regler. Velafprøvede sætninger, opråb og lege flettes således sammen med det publikum han har at lege med på dagen. Vi er der for underholdningen, han er der for at hive den ud af os. Det fungerer, men kun hvis du tør.

Hvis engelsk ikke mestres så er det ikke for dig, du skal dog ikke frygte sprogevnerne bliver nedgjorte. Jeg var vidner til mange sære ordklodser i går aftes og Eric gjorde virkelig sit bedste for at afkode meningen bag det talte “Danglish”. Der var mange kulturelle referencer som helt sikkert fungerer bedre i Canada / England / Wales / Australia / Ireland. Danskernes forhold til sex / Tyskland / autoriteter er i hvert fald en smule anderledes end det gamle britiske imperium. Heldigvis holdes fokus på de almen menneskelige fejl og udfordringer. Der hvor tvivl og usikkerhed holder os alle fanget. Der hvor potentiale ikke indfries og handling aldrig sker. Det hvor kun en Red Bastard kan finde på at trykke og spørge hvorfor lever du ikke dit liv!?


Spiller i aften og søndag på Teater V i Valby. Du kan se mere her. Medvirkende: Eric Davis.

Comment