Denne sommers første weekend tilbragte jeg på Amager i den smukke gamle by Dragør, Hvis centrum består af serie snørklede gader fra hestevognenes tid. Her finder du en serie gulkalkede huse med tegltage og skæve vægge. Smukke detaljer og sammenflettede baggårde. Området er præcis stort nok til du kan miste orientering og lille nok til du føler dig hjemme uanset hvilket hjørne du drejer ned af. Mellem de mange smukke forgreninger finder du kunst udstillinger, biograf, iskiosker og spisesteder. Det hele føles som en velbevaret tidslomme fra en svunden tid, og i solskin er det let at fortabe sig i nostalgiske tanker om fortid, udvikling og renovationer

Jeg boede på det gamle og temmelig slidte badehotel. Der dog havde placering og udsigt med sig. Men ud over en papegøje i receptionen var der intet bemærkelsesværdigt ved stedet og det virkede ikke til man havde ambitioner om andet. Det var til gengæld ikke tilfældet for restauranten Beghuset hvor lokalerne og ejerskabet måske nok går tilbage i tiden, mens alt andet peger mod fremtiden. Her finder du gastronomiske kreationer og vinviden på et højt niveau, mens der fortsat er plads til alle de der elsker Steaks. Jeg var ligeledes glad for Fru Munks brunch der blev serveret som tapas. Stedet med den bedste udsigt er dog Cafe Sylten, udsigten er grund nok til at bestille bord men det er åbenbart brunch der lokker de lokale til. Havnestemningen i solskin er også ganske hyggeligt. Hvilket jeg oplevede på Cafe Espersen - stedet med hyggelige traditioner og rammer, men altså også et sted hvor Wienersnitzel laves af svinekød. 

Jeg var vild med havnemiljøet, de velplejede gamle huse og hyggelige forretninger i den gamle by. Men jeg bevægede mig også omkring på Dragør fortet, hvor der udover en lille strand, lystbådehavn og et spise-sted også er halv offentlig adgang til militær installationen samt et mini hotel jeg gerne havde boet på. Jeg gik også en tur rundt i den gamle hyggelige hollænderkoloni "Store Magleby", hvor du finder et frilandsmuseum med dyr. Det gamle fyrtårn virkede ligeledesdragende så jeg slentrede forbi hele kystlinjen mod lufthavnen. En gåtur fyldt med smuk arkitektur og enkelte moderne fejlskud. 

Comment