Det kan sagtens tage en evighed og en formue før ens hjem rammer det visuelle udtryk man drømmer om. Andre gange kan det være svært at kombinere plads, funktion og æstetik. Jeg selv bebor en lejlighed med en serie skråvægge, hvilket er en udfordring for kunstudsmykningen. Derudover har jeg kun 70 kvm at fordele mine mange ting på.

Good design is obvious. Great design is transparent.
— Joe SparanoJeg benytter mig derfor af det simple trick med sektions indretning. Således boligen indeles i zoner der understøtter den tiltænkte funktion. Derudover har jeg forsøgt at optimere pladsen ved at indrette i lag. Jeg har ligeledes gemt fjernsynet væg i et gammelt karlekammer, benytter mig af trådløse forbindelser og har ingen hængende lamper. Det mindsker antallet af løse ledninger, grimme elektroniske dimser og giver hjemmet et helheds indtryk der passer sammen.  Da jeg bor alene og er en mand med hang til mørke møbler, planter og bogreoler er det vigtigt vinduerne ikke har gardiner, at loftet holdes fri for lamper og hvidt så genskær øger lysmængden. Jeg har benyttet mig af semi tranparent folie i soveværelse og badeværelse således privatliv er muligt uden grimme persienner eller lyskvælende gardiner. Jeg har et utal af lamper der alle bør være tændte for at give tilpas med oplysning. Jeg benytter mig meget af indirekte belysning fra flere lyskilder således hjemmet får et "blødt" udtryk. Hvilket passer glimerende med med planter og bogreoler. Det giver både organiske skygger og en rolig atmosfære.

Men i soveværelset har jeg forsøgt at holde det funktionelt, lyst og afslappende. Her er således et fåtal af ting (i forhold til resten af lejligheden) og farver. Fokus er er en reproduktion af et stort japansk træsnit kaldet "Den Store bølge ud for Kanagawa" af Hokusai, samt en tremmereol af metal fyldt med planter i zink kasser (reproduktioner af ammunitionskasser). Planterne er er tilpasset i størrelse og udtryk så de ikke stjæler billedet. Indpakningen og kunstværket bliver således det væsentlige mens planterne bryder det rustikke look.   

Reolen har tydeligvis nogle klassiske inspirationskilder men kostede kun 900 kr. Den er købt lokalt i Sorø ved Kaffebaren. Der både sælger et utal af take away drikke og brugte ting. De to buster er oprindelig sparegrise fra den hedgangene bank Bikuben. Der udgav en serie kendte politikere som sparebøsser fx Ritt Bjergaard, Tito og John F Kennedy. Jeg har valgt en radikal politiker og en kendt bankmand til at stå i lag. Zink kasserne er købt ved N For Nodisk for 199 kr. stykket. For at sikre de er vandtætte har jeg forret dem med plastposer inden leca og pottemuld blev fyldt i kasserne (begge dele webshoppet ved Silvan fordi jeg er et billøst menneske). Blomsterne er udvalgt i samarbejde med Acacia blomster i Sorø der både giver 9% rabat til os med et forbrugsforeningskort og gratis rådgivning.

Selve kunstværket er købt ved et polsk firma med et god ide - Displate - De samarbejde med et utal af kunstnere der udtrykker deres ideer visuelt på metal plader. Disse ophænges via selvklæbende magneter. Det er især en fordel når du skal skal hænge et så stort kunstværk op som jeg havde valgt. Dels kommer de med en guide og hjælpemidler og dels kan du altid tilrette ophængningen. Da de jo er fastgjort med magneter. Hvis du vil hænge kunstværket på skråvægge skal du blot bruge to magneter per plade (du kan altid få nogle ekstra magneter gratis ved at skrive til deres kundeservice, just som der ofte er rabatkuponer at finde ude på det store internet).  Vindues folien jeg har brugt i soveværelset er fra Foliekniven hvor jeg har valgt et semitransparent mønster. Dette har jeg valgt dele i to for at give brydninger i lys. Det er overraskende let at opsætte via en blanding af vand / sprit / opvaskemiddel. Det eneste der kræver lidt fokus er fjernelse af luftbobler.  Hvis du er heldig kan du finde rester ellers sælges det i faste bredder og valgbar længder. 

Comment