Universet er befolket med chauvinister, racister og smådummer blondiner. De fleste pointer er at finde under bæltestedet og persongalleriet ligner noget fra et Michael Kvium maleri. Problemstillingerne er sikkert almengyldige, men det er karaktererne i striberne i hvert fald ikke. De minder i stedet om nogle anakronistiske fordomme om den laveste fællesnævner i Danmark. Striberne er velkendt for alle der læser Ekstra Bladet, hvor Morten Ingemann har spyttet jokes på gaden siden 2004.

Denne gang kan jeg ikke helt gennemskue udvælgelsesprocessen, eller placeringen hen over året. Samtidig er der faktisk en hel del af striberne jeg slet ikke forstår. Ikke fordi jeg er genert, boneret eller andet slemt. Jeg forstår simpelthen ikke hvad Morten gerne vil spidde i nogle af striberne. Morskaben bag ordspil er ofte også spildt på mig, så jeg tænker der er noget helt banalt jeg bare ikke fanger.

De 365 dage har hver deres tegning. Forsiden på kalenderen stødte jeg ikke på i udgivelsen, men til gengæld opdagede jeg den samme joke i to lidt forskellige indpakninger. Det fandt jeg ikke synderlige elegant. Jeg finder striberne er bedst når de enten leverer en overraskende pointe, eller en følsom tegning til en gammel traver af en joke. Ligeledes er de der rummer nutidens problemstillinger også et hit. Men langt de fleste jokes involverer bodega braller, ægteskabs kævl, sundhedsvæsenets mangler  eller gamle mennesker med appetit på sex.

Den lidt lave vurdering skyldes ikke kun de mange striber der ikke ramte rent hos mig, men for helhedens udtryk. Det virker simpelthen ikke som om, man har gjort sig umage. Der er mange datoer der har fået en tematisk tegning der ikke umiddelbart kan være et hit.Som f.eks. Løkketoft den 25. februar?

Måske skyldes det ukendte mærkedage eller fremtidige events jeg ikke kender til. Jeg frygter dog mere at der bare tale om tilfældigheder. Men hvis du elsker striberne fra Ekstra Bladet så kan du roligt købe denne kalender. Det anbefales dog du ikke tænker for meget over stribernes gang i løbet af 2018, men bare æder dig ukritisk gennem de forskellige grovkornet jokes. 

Du kan se flere tegninger her, denne kalender er udgivet af Politikens Forlag.

Comment