Copyright Forbrugermania

Bevæbnet med rabatkuponer, politikken plus kort og småmønter tog jyderne omkring Ishøj for en omgang moderne kunst. Det var mange udstillinger og en voldgrav siden jeg sidst havde besøgt betonklodsen med de spidse ende, store drømme og blakkede fortid. Men som altid var det en fornøjelse at svinge forbi Ishøjs flagskib (her tænker jeg ikke på Danmarks største Ilva) og modsat så mange andre kunsthaller er der altid følelsen af plads og ånderum på Arken.

Det kan aldrig være mængden af en ting, der er forkert – det kan kun være kvaliteten. Jeg lægger lige så mange tanker, lige så mange overvejelser og lige så stor iver efter at gøre det rigtigt i mit arbejde, når jeg laver indpakningspapir, som jeg gør, når jeg skaber en dekoration til den Kongelige Ballet…

— Bjørn Wiinblad, 1981

Vi var dog ikke de eneste denne lørdag og den midlertidige parkeringsplads havde flere udfordringer end ledige pladser. Uanset hvad glæder jeg mig til at se den færdigevision for Arken. Det er muligt Danmarks største Gyngehest ikke gør det for mig, men så er der heldigvis så meget andet i planerne bag Arkens fremtidige udtryk.
 

fotocopyright Forbrugermania

Uanset om du kender kunstneren eller ej så vil du utvivlsomt have stødt på mandens kunstproduktioner. Da han har stået bag alverdens plakater, udsmykninger, gavepapir og teaterkulisser med mere. Jeg selv ejer intet med de spidse næser og tvivler på mange moderne hjem har plads til keramikkreationerne. Men mandens farverige univers indeholder en masse andet jeg gerne gad eje men nok aldrig får råd til. Stellet skabt til kongefamilien i Persien er en af de uvurderlige kunstværker der æggede min indre samler.  Det kæmpe vægtæppe skabt til og i Portugal var også ganske fængende, mens de fleste borde, finurlige figurer og høje vaser mere rummede end vis humoristisk distance til skandinavisk design.

- Et synspunkt! Af Thor Kristjan Kidmose. 

Comment