fotocopyright Forbrugermania

Hvis du som jeg bor i etagebyggeri vil du utvivlsomt have udkik til naboer fra et eller flere af vinduer, selvom Farum Midtpunkt var tænkt som en parcelhusby i lag med størst mulig privatliv har jeg dog et værelse på stueetagen hvor naboskabet bliver en anelse for intimt for mig. Det kunne uden tvivl løses med persienner eller gardiner, men dels samler disse støv og dels glemmer jeg at trække dem fra næste dag. Hvilket i hvert fald ikke er godt for stueplanterne.

I don’t know why people are so keen to put the details of their private life in public; they forget that invisibility is a superpower.

— Banksy

Jeg har tidligere med stor succes blændet grimme udsigter med sandblæst vindus-folie som også er et oplagt valgt til badeværelsevinduer. Denne gang har jeg dog valgt et semitransparent mønster  i  håbet om det både vil være deokrativt og værne om privatlivet.

fotocopyright Forbrugermania

Som altid er det lidt af en udfordring at have folien udrullet i et døgns tid inden opsætning, men takket være mit 2.4 m lange spisebord går det lige. De stiplede linjer og logoer  er udelukkende påtrykt foliens baggrund så du behøver ikke at frygte dit vindue bliver til en reklamesøjle.

Som altid tilrådes præcis opmåling, tålmodighed og accept af fejl. Jeg valgte at sakse udklippe folien og sørgede for 2-3 mm i overskud hele vejen rundt. Som siden blev fjernet med hobbykniv/skalpel. Det er vigtigt ikke at skære i gummilisten rundt vinduet. Ved at skrabe ruden ren inden opsætning mindsker du risikoen for skader på folie og sikrer bedre klæbning. Det er let at tilpasse foliens placering så længe den er våd.

Da jeg for tre år siden første gang testede folie gik mangt og meget galt, jeg havde ligeledes ikke det bedste udstyr eller kendskab til mediet. Siden da er jeg både blevet mere foliehærdet og fået en forstøver der via håndpumpe giver et ensartet spray af montgevædsken. Det gør det langt lettere at opsætte folien alene. 
 

Testen er udført i dag, men været planlagt længe. Produktet er fra foliekniven.dk der også har stået til rådighed med svar. Fejlene er således min egne og det samme er kritikpunkterne. Jeg var mere imponeret over trykforstøveren end selve folien. Der dog levede op til ideen om semi-transparent beskyttelse af privatlivet. Men grundet tykkelsen kommer der let fold i folien. Hvor luftbobler kan fjernes med stædighed og i værste fald punkteres med en nål, kan du desværre ikke redde / udglatte folder igen. Det var ligeledes svært gennemskue hvilken side der er bagside / folie før opsætningen, men via malertape var det faktisk let at skille de to lag fra hinanden!  Selvom der kom enkelte fold  på min folie er det kun tæt på at de er synlige og helhedsindtrykket er såmænd ganske flot. Det bliver dog ikke en fornøjelse at vaske vinduer rene med fold i folien hvorfor bedømmelsen kun havner på fire dæksler denne gang. Til gengæld får trykforstøveren min varmeste anbefalinger!

- Et synspunkt! Af Thor Kristjan Kidmose.

Comment