fotocopyright forbrugermania

Jeg ved ikke om det var tieren for Meyers bakeoff bolle i kvickly bageren, det elendige toastbrød fra netto eller det faktum at jeg aldrig har set Den Store Bagedyst men jeg har længe overvejet at indkøbe en bagemaskine. Dels fordi jeg ikke orker at ælte og blande brød selv og dels fordi jeg gerne vil styre hvad jeg spiser. Desuden er nybagt brød vitterlig en fornøjelse for alle sanser og forstår godt de ejendomsmæglere der tyer til dette kneb når huse skal sælges.

fotocopyright Forbrugermania

Som enhver anden prisbevidst jyde forsøgte jeg med overblik over udbud, muligheder og prisniveauer. Det viste sig der var et hav af maskiner mellem 800-1600 kr. der kunne forskellige ting men sjældent fik ros i anmeldelser. Enten lovede de mere end godt var eller også blev brødet ødelagt af bageklinge. 

Da jeg så faldt over en ganske tilforladelig lovprisning af discointmaskinen fra Mellssa og jeg godt turde satse 250 kroner (dvs det der svarer til 10 Boller og to hvedebrød fra Meyer) på projektet var beslutningen let. Ti brød senere er det eneste jeg fortryder at jeg ikke købte en brødmaskine for år siden. Da hardwaren er bedst til lyse brød har jeg holdt mig til durumbrød, franskbrød, hvidt brød, sandwich og havregrynsbrød. Variationerne er således mest tilpasning i mel og sukkermængder. Det tager cirka tre timer og så har du en brødklods der dækker to personers daglige behov. Det koster knap fire kroner at lave et brød og her udgør eludgiften 25% af den samlede pris. Kritikpunkterne er banale. Det er f.eks. ikke overdreven let at tage æltevingen ud af maskinen efter bagning. Det er irriterende nogle meltyper opgøres i ml mens andre er i gram. Der måtte gerne være en beholder til nødder og hvis lydniveauet på bip kunne sættes ned var det ønskværdigt. 
 

fotocopyright Forbrugermania

Men hvis du drømmer om en billig genvej hjemmebagt brød der aldrig går galt så kast endelig lidt penge efter maskinen her. Find din lokale tørgær pusher og beslut dig for meltyper så er du godt kørende på ingen tid. Det er simpelt at fylde, rengøre og bruge.

- Et synspunkt! Af Thor Kristjan Kidmose. 

Du kan læse mere om maskinen her, en testsamling finder du her på dansk og her på engelsk.


Comment