Copyright Forbrugermania

Siden jeg forlod de trygge familierammer som teenager har jeg skiftet bopæl en 16-18 gange. Jeg har boet i Kolding, Odense, København, Berlin, Lissabon, Aars og flere steder i Farum Midtpunkt. Jeg har indrettet kollegier værelser, dele lejligheder, rækkehus, andelsbolig og lejemål i almen bolig. Hvert eneste hjem har lært mig noget om indretning, i sådan en grad at jeg i dag besidder erfaringer med alverdens slags boremaskiner, tapetklister og folietyper. Det har ikke altid været lige let, billigt eller kønt. Men det har altid været sjovt og årsagen til jeg fortsat tester diverse dimser, indretningsfif og lavpraktiske gør det selv løsninger. Denne gang er der tale om opsætning af magnetisk folie og whiteboard folie fra foliekniven.dk - Hvor jeg tidligere har testet forskellige ting fra. Som altid har jeg frie hænder, vilde ideer og mere nysgerrighed end fagviden. Heldigvis besvares alle mine spørgsmål og kritiske betragtninger hurtigt og professionelt. Indlægget her dog baseret på mine erfaringer, betragtninger udledt af testen. Folie opsættes, vrides, nedtages og brugsanvisning misforstås med vilje. 

shiny and new

Selv hvis du ikke flytter lige så hyppigt bør du tænke dig om inden opsætning af folie. Det er nemlig ikke let at skifte mening når den først sidder der.  Folie fra ruder efterlader ingen mærker men kræver håndkraft og stædighed at fjerne igen, mens folienedtagelse fra laminat/tapet vægge ikke kan ende smukt. Jeg havde en løs ide om at whiteboard altid kunne være praktisk og hvorfor ikke gør den magnetisk? Hvilket ville ske ved først at opsætte et magnetisk folie efterfulgt af whiteboardfolie (i fremtiden vil du kun skulle opsætte et lag folie da foliekniven udfaser tolagsmodellen og istedet laver whiteboardfolie der er magnetisk), men da jeg så hvor "skinnende" den hvide folie var blev ideen med det samme opgivet.  I stedet valgte jeg en hybrid og en dekorativ løsning. 

Den magnetiskefolie er let at klippe (køkkensaks) men ikke så let at skære (hobbykniv) så jeg valgte at udklippe folien i forskellige cirkler og firkanter. Cirklerne blev opsat i et selvvalgt mønster på en hvid laminatplade i mit køkken. Hvilket både gav en god kontrast farvemæssigt og brød med de mange kanter et nyt HTH køkken ellers så let drukner i. Jeg valgte at udstyr foliefladerne med forskellige slags magneter og for sjov to øjne til den største cirkel. Folie blev både opsat med montagevæske og tør opsætning. Begge dele fungerede fint. 

Ved min hoveddør på første sal valgte jeg en våd opsætning af whiteboard folien. Dannebrog krydset fungerede dog ikke perfekt og luftlommer skulle fjernes med stædighed. Til gengæld er jeg rigtig glad for indramningen af whiteboard med to stykker firkantet magnetisk folie. Det bryder stilen en smule og øger funktionaliteten. I den lokale boghandler blev en magnetisk tavleklud indkøbt for en lille formue mens kopiproduktparadiset Tiger havde et sjovt magnetisk puslespil for en tyver. Jeg kunne ikke finde nogle forretninger der solgte whiteboardmarkers i en magnetisk udgave så vi er ikke helt i mål med projektet. Som helhed fungerer det rigtig godt og så længe man bruger whiteboard markers og intet andet holder folien fint (folie kan ikke tåle sprit!). 

Jeg er ganske tilfreds med slutresultat både visuelt og funktionelt. Jeg har absolut intet at udsætte på brugsanvisningen der både indeholder alle de nødvendige informationer, et QR link til opsætningsvideo og generelle gode råd. Jeg var positiv overrasket over hvor let det var at klippe i den magnetiske folie. Montagevæsken fungerer, selv hvis du blander forkert eller glemmer sprit - det kan dog ikke anbefales. Folien opsættes også uden problemer i denne størrelse selv hvis du ikke har udrullet den i et døgn, men hvis du skal opsætte en hel rulle skal du for din egen skyld og slutresultat følge anvisningerne! Det var min oplevelse at whiteboardfolien ikke var let at håndtere men takket være størrelsen opsat stødte jeg ikke på problemer. Folien er for skinnende hvid til min smag og for alle de der ofte bruger permanent marker savnes én løsning på fjernelse (når nu sprit ikke virker). Det er dog kun enkelte detaljer hvorfor vi havner på fem dæksler.

- Et synspunkt! Af Thor Kristjan Kidmose.

Comment