fotocopyright forbrugermania

Der er massevis af små landsbyer og oplandskommuner der ikke helt har lige så meget at byde på som den lille flække Farum. Selvfølgelig er det et særsyn at så små byer er med i Champions League, afvikler ATP Tennis turneringer og råder over offentlig kunst i millionklassen. Det er dog naturområderne der gør det oplagt at afvikle en picnic festival i furesø. Noget jeg deltog på for første gang i år. Selvom det kan virke oplagt at tage i skoven, spise maden på søbredden eller ombord på bådfarten mod Lyngby så indtog vi vores picnickurv i den Japanske Have i Farum.

fotocopyright forbrugermania

Selvom det for mig var et ukendt sted, så anede jeg alligevel hvad vi havde sagt ja til, da det ikke kun er i Furesø at japanske haver er et tilløbsstykke. Vi havde medbragt tæppe og appetit mens Jagroplanter havde hentet Jens Rahbek ind som kokken.
Det er muligt du kender ham fra Sticks'n'sushi, madboden Yatai eller andre japanske madoaser gennem tiden. Men selv hvis du ingen ide har om hverken mand eller madstil så kan det varmt anbefales at indtag en omgang japansk mad med Jens som kok. Det var både friskt, eksotisk  krydderret og varieret så ingen led nød. Hvilket selvfølgelig er let at sige som vinder af picnickurven via Furesøavis konkurrence- men selv hvis jeg havde kastet penge efter projektet ville jeg have nydt min Teriyaki chicken Don,.Wasabi coleslaw, Kimchi, Yakitori sticks med den japansk kartoffelsalat og ris, 

Vi har selvfølgelig ikke de eneste gæster denne søndag, men med 1500 kvadratermeter have var der rigelige med siddepladser til alle. Skulle vejret have været imod os var der endda overdækket siddepladser og et kæmpe drivhus med spiseborde. Selvom jeg ikke kunne undgå at bemærke ungdommen omkring mig var klædt ud i mangastil var det nu de tre koidamme der tog min opmærksomhed. Især ideen med en spejl i den største dam var rigtig god. Det både lokkede fiskene op til overfladen og gav dig som tilskuer et flot billede af fisken.

Du kan besøge udstillingshaven mellem april og november - fredag-søndag samt på helligdage. Så hvis du har lyst til hvorledes en have opbygges udfra et samspil mellem planter, sten, vand, harmoniog ro er det oplagt at besøge Jargo.dk. Det anbefales dog at medbringe dybe lommer, masser af spørgsmål og en klar ide inden projekter startes.

- Et synspunkt! Af Thor Kristjan Kidmose. 

Comment