fotocopyright forbrugermania

De oplagte turistmål er desværre dem ikke altid de vi først besøger og andre gange dækker geografisk nærhed ikke over kendskab. Jeg havde i hvert fald ikke tidligere beskæftiget mig  Sejerø før denne sommers minitur til den bakkede ferieø. Hvor påfulge lever vildt, landbrug er konventionelt og harene ikke har andre fjender end jagtselskaber. På trods af øens lidet omfang (11 km lang) har naturen vitterlig en stor variation og på intet tidspunkt føltes det som om vi stod på nakken af andre turister eller lokale. Med mindre du elsker cykelferie anbefaler jeg dog at medtage en bil. Færgeafgangene er talrige i højsæsonen, billetten køber du om bord ved styrmanden der tager mod dankort/kontanter. 

Da tilløbet var kort havde vi ikke forventet alverdens overnatningsmuligheder, men det lykkes os faktisk at leje en feriehytte på Sejerø Camping. For luksusmennesker som jeg selv var det ganske spartant men ifølge campister var forholdene ganske fine. Pladsen rummer over hytter i forskellige prisklasser, teltpladser og campingvogn er der også plads til. Badefaciliteter kommer i henholdsvis nedslidt og moderne forhold. Hovedhuset har restaurant hvor vi både prøvede himmerlandsk steak og så specialiteten Sejerø Buk. 

Med kun 400 øboer er det selvfølgelig let at spotte for de handlende om du er en turist eller lokal. Sådan er det altid når man er på besøg i et lille lokalsamfund og Sejerø er på ingen måder gearet til mange turister. Men de der kommer til øen finder dog flere spisteder, en lille lokal daglig brugs, masser af natur, en lille golfbane og lokale seværdigheder samt 12 km strand. Som en glad turist besøgt troskede vi op på det højeste punkt, så solnedgangen ved det smukke fyrtårn, gik tur ved strand, besøgte det lange rev og smagte på lokale madvarer.  Som refugium er øen perfekt og afstemmer du forventninger til udbud er det muligt at få mange skønne ferieoplevelser på Sejerø.  Vi nød naturen, maden og det smukke lys. 

- Et synspunkt! Af Thor Kristjan Kidmose

[youtube=://www.youtube.com/watch?v=y3uFGIOUGHo&w=854&h=480]

Comment