Copyright forbrugermania

Farum er måske nok en liberal by med lidt for store armbevægelser til indbyggertallet, men vi er også en lille flække Indpakket af smukke skove og store søer. Hvor alle de med hang til friluftsliv valfarter ud i naturen så snart sneen er smeltet og forårsblomsterne sprunget ud. Men da jeg hverken nyder kajak, kano, mountainbike eller nogle af de andre mange aktive sportsgrene kommunen forsøger at lokke os borger til at nyde nøjes jeg med at indtage naturen til fods. Det medfører lange gåture til og omkring de lokale søer.   Denne gang var det Farumsø som var målet.

Når man bor i Farum Midtpunkt går turen dog først gennem parken Kumbelhaven hvis form og skulpturer er bundet op på multigeniet Piet Hein. Dernæst ned af den gamle hovedgade hvis sidegrene fortsat ligner noget fra en landsby. Det er også let at glemme hvilket århundrede vi befinder os når du står bag den gamle kirke. 

Copyright forbrugermania

Den klassiske tur rundt søen tager 2½ time, det er uden pauser og indebærer 10 km travet på skovstier og på almindelig vej. Du kan se mere på kortet her. Da jeg tidligere har gået hele ruten valgte jeg denne gang ved punkt tolv at gå gennem Kirke Værløse, forbi Værløse golfklub og til Værløse station. Det kan på ingen måde anbefales, med mindre man blot trænger til at trave, synes friseret golfbaner er smukke eller er til hest. Jeg stødte dog på en fulgesværm i bevægelse. Hvilket hverken er et afvigende, sjældent eller synderlig smukt syn. Men noget det altid virker dragende på mig.  

Comment