Copyright forbrugermania

Det var forbigået mig at svenskerne fejrerede midsommer den weekend vi besøgte Malmö. Det havde ingen voldsomme konsekvenser, men betød blandt andet næsten alle restauranter, biografer og forretninger var lukket om fredagen. Vores Hotel var placeret på havnen men desværre uden nævneværdig udsigt, men placering var perfekt når byen indtages via tog og opleves fra cykel eller til fods. 

Det er muligt jeg ikke kan holde danske kommercielle biografer ud men hver eneste gang udlandet besøges indtages film på det store lærred. Dels for at se hvorledes systemer afviger fra de danske og for at tjekke teknik ud. Denne gang var det den bovlamme actionfilm Jurassic World der blev indtaget i SF Kino. Just som supermarkeder også altid besøges og jeg ofte lader mig klippe når på besøg i et andet land.

[youtube=://www.youtube.com/watch?v=me1NqcvS5Eo&w=640&h=480]

Malmö er andet end Turning Torso,  betonforstad og indkøbscenter. Det har et smukt centrum fyldt med gamle velholdte huse man kun kan drømme om på Frederiksberg. Gadekunst består af statuer og gavlmalerier. Hele byen er spækket til med offentlige parker og hvis du ikke orker at trave staden tynd er det muligt at nå dem alle via bus. I weekenden er der endda en enkelt sporvognslinje det lokale bymuseum driver med stor vellyst. Vi besøgte botanisk have, Kungsparken, Folkets park, Riberborgsstranden, Den Gamle Kirkegård, Slotsparken, Pildammsparken, Teaterparken og Kungsgaten.  

Så selvom ferien var et gastronomisk fejlskud med indtagelse af mad på Max Burger, Jensens Bøfhus og et italiensk spisehus (også kendt som de steder der var åbent) så skinnede solen, legepladserne var fyldte og alle kaffekæderne var åbne.  

- Et Synspunkt! Af Thor Kristjan Kidmose.

Copyright Forbrugermania

Comment