Hvis du ejer et kolonihavehus af den billige slags, eller din båd bare ikke er synderlig imponerende kender du sikkert alt til at fryse indendøre. Mange danskere løser dette ved store klodsede og ofte ulovlige opsætninger af brændeovne eller idiotisk brug af diverse grillanordninger. Jeg selv har stødt på problemet gennem tiden og altid fået svaret af denne lerpotte løsning er vejen frem. Den fremviste dims er til salg heatstick som også har copyright på billedet. Deres hjemmeside er næsten lige så grim som selve produktet. Men da intet fornuftigt menneske vil købe noget af ler og satse på amerikansk stats post vil få det sikkert frem i samarbejde med den danske udgave af foretagende har jeg selvfølgelig fundet en masse "gør det selv" versioner. Alle videoerne er dog på engelsk, alle med mænd i værtsrollen og alle fremhæver det funktionelle, succesfulde og prisbillige ved dimsen. Hvilket oversat betyder ingen danskere har endnu følt sig tiltrukket af dette grimme produkt, ingen kvinder vil have det i deres hjem og kun folk som ønsker at spare penge kaster sig over projektet.

https://youtube.googleapis.com/v/jwElWD_qqCc&source=uds
Men da jeg pludselig har fået en masse fritid ved ikke at kaste timer efter dansk dramatik og alverdens IT projekter har jeg besluttet mig for at teste denne konstruktion. Dels fordi bor et sted hvor brændeovn ikke er en mulighed, dels fordi jeg ved Biopejse kan eksplodere og dels fordi varmestyringen i min lejlighed er af den intelligente slags (dvs. ekstern varmekilde ikke indregnes i varmemåleren). Men mest fordi jeg er nysgerrig, det virker simpelt og koster ikke alverden at teste systemet. Hvis succesfuldt så kommer der ganske givet dokumentation her på bloggen.

Af Thor Kristjan Kidmose.

Du kan læse mere om produktet til salg her men jeg opfordrer til at lave dimsen selv. 

Comment