image

Den analysefornægtende mavefornemmelse er hvad der driver langt de fleste virksomheder gennem alverdens ledelsesmæssige selvmål og formålsløse omstruktureringer. For selvom enhver leder sikkert gemmer på et ønske om succes, anerkendelse og respekt så er det frygten for fiasko der motiverer dem til handling. Hvilket skaber en virksomhedskultur hvor nye ideer sjældent når at blive implementeret før dagsorden igen har forandret sig, denne evige bølge af forandringer gør det ikke blot umuligt for bestyrelserne at holde cheferne ansvarlige, det giver også ledelsen den gyldne mulighed for at påstå ethvert overskud skyldes deres ideer, mens ethvert underskud selvfølgelig vil forsvinde lige så snart den seneste omstrukturering er fuldt ud implementeret. Denne ansvarsløse ledelsesstil har hærget den vestlige verden siden slut 70erne, men takket være tilfældigheder og rent held er der fortsat mange virksomheder der giver overskud. Hvilket desværre giver næring til misforståelsen at store omstruktureringer og modebaseret ledelse er det der skaber vækst på det private arbejdsmarked. Tanker, der fortsat hærger den offentlige sektor i form af New Public Management i form af jagt på besparelser, effektivisering af arbejdsopgaver, optimeret budgetstyring og moderne ledelsesformer.

image

Vi var naturligvis grundigt forberedt. Der var holdt formøder, der var skrevet indstillinger. Men vi vidste alle sammen, at til møder med Den Store Leder er al forberedelse forgæves. Når vi gik gennem døren til direktørkontoret, ville vi træde ind i en parallelverden, hvor al logik var sat ud af kraft. Hvor måneders analyser ville kuldsejle mod tilfældige indskydelser, som Den Store Leder havde fået i går aftes over havegrillen hos genboen.”

clip_image002clip_image003clip_image003[1]clip_image003[2]clip_image003[3]clip_image005

Alt dette er udgør rammen om Per Helges underholdende fortælling om Djøferen med hang til løgn. Vi vælter gennem den ene morsomhed efter den anden, alt imens historien om ledelseskonsulenten udfoldes. Mangt og meget genkendes uhyggelig let fra de store statslige institutioner og private arbejdspladser der figurer på mit CV. Men selvom anekdoterne indeholder en masse elementer alle  fra arbejdsmarkedet vil kunne genkende så er det tydeligvis en fiktiv fortælling, som søger den absurde situationskomik. Vi springer mellem tre forskellige tids spor med Per Helge som vores faste fortæller og hovedperson. Selvom morskaben selvfølgelig afhænger af hvor meget du genkender fra dit eget arbejdsliv så er det virkelig uhørt morsomt. De fem kloakdæksler gives for formidlingen, indlevelsen og de mange fine tekniske detaljer. Jeg opfordrer alle arbejdspladser til at sende deres ansatte forbi Per Helges show som kompensation for den seneste omstrukturering.

Af Thor Kristjan Kidmose.

Forestillingen blev overværet ved NBT på Frederiksbergscenen d. 24. oktober. Foto: Tina Leegaard Dyrving. MEDVIRKENDE: Per Helge Sørensen. Varighed: Ca. 1 time og 45 min. inkl. Pause. Du kan følge anmeldelserne fra forbrugermania via dette RSS feed, eller følge med via facebook. Siden er optimeret til læsning på mobiltelefoner, du kan også følge med via Twitter.

Comment