image

Havde den sagnomspundne by El Dorado ikke været af guld ville mange sikkert ikke længere lede efter den dybt inde i regnskoven, men drømmen om alverdens rigdomme lokker fortsat alverdens guldjægere til. Det er dog jagten på en sjælden sommerfugl der får professor og alenefaren Hansen til Inkaernes hellige by, men det viser sig hurtigt svært at kombinerer familielivet med arbejdet i en by hvor der hverken er mobildækning eller langt mellem henrettelserne.

image

Forviklingerne er simple og mange, uanset om vi befinder os blandt guldjægerne eller inkafolket. Alliancer opstår og nedbrydes alt imens vi alle lærer lidt om sunde familieværdier, klimaet og inkarigets historie. Det hele er indpakket i vanvittige flotte kostumer og letkøbte morsomheder. Især andet akt fungerer rigtig godt og det svært ikke blive imponeret over både RR og Inkapræsternes store sang & dansenumre.

image

Jeg er sikkert ikke alene med mine fordomme om børn i musicals, men jeg fik ikke en eneste af dem bekræftet i Tivolis Glassal til premieren på El Dorado – Jagten på den gyldne by der ellers bød på hele 100 mellem syv og nittende år. På intet tidspunkt spottede jeg andet end velforberedte, talentfulde unge der hverken lod sig påvirke af at kongehusets repræsentanter var at finde på publikumsrækkerne eller lod sig skræmme af store dansenumre. Det er muligt at enkelte koreografier var lige lovlige forsimplet og at nogle af karaktererne i gruppen RR var på grænsen til tegneserieverden. Men som helhed fungerede det hele faktisk forbløffende godt og fandt flere momenter mere gennembearbejdet end noget andet jeg har set på musicalscenen i Danmark.

imageclip_image002clip_image003clip_image003[1]clip_image003[2]clip_image005clip_image005[1]

Det er muligt grundhistorien er et kryds mellem Far Til Fire filmene og Disney tegnefilmen Atlantis, men modsat ophavet så fungerer familiedramaet i El Dorado og så er det altid en fornøjelse at få afviklet et Sydamerikansk eventyr uden solformørkelse (Tintin), blodbad (Mel Gibson), civilisationssammenstød (Don Rosa) og rumvæsener (Indiana Jones). I stedet får du en familievenlig historie leveret med lige dele talent, charme og humor. Jeg var behørigt imponeret over professionalismen, afviklingen og udviklingen af plottet. De fire kloakdæksler gives for henholdsvis familien Hansens indbyrdes sam- og modspil, Ypperstepræstinden og hendes præsters sangevner og Shamanens vellykkede fjollerier. Mens det sidste kloakdæksel skyldes alle de små detaljer som Eventyrteateret mestrer til perfektion, det er f.eks. gennemtænkt at tildele mig siddepladserne 7 og 9 på række 13, posen med Eldorado slik er den oplagte premiereforfriskning, det fungerer også med alle de smilende og udklædte børn i velkomstparaden og den udendørs pauseunderholdning er både medrivende og flot.

Af Thor Kristjan Kidmose.

Forestillingen El Dorado blev overværet i Tivolis glassal den 5/10. Du kan se mere om Eventyrteaterether.Fotocopyright Ole Mortensen.Du kan følge anmeldelserne fra forbrugermania via dette RSS feed, eller følge med via facebook. Siden er optimeret til læsning på mobiltelefoner, du kan også følge med via Twitter.

Medvirkende

:

Familien Hansen: Henry, Professor og far: Magnus Haugaard. Molly, Datter: Josephine Ellefsen. Morten, Teenagersøn: Stefan Hjorth "Einstein" (Sten), Yngste søn: Laurids Skovgaard. David Leversteen: Thomas Lykke. Inkaerne i EL DORADO: Inca Capac, Inkakejseren: Theis PostCoya, Inca Capacs søster: Tanne Larsson, Uillac Umu, Ypperstepræstinde: Alberte Kyst, Kuraka, Præstinde: Silje AassKero, Præstinde: Nanna Rossen, Chasqui, Coyas livvagt: Bjarke Atterdag, Taqui, Uillac Umu's nevø: Hector Foss, Quena, Uillac Umu's niece: Julie Knudsen, Nusta, Coyas tjenerinde: Pernille Bonnesen. Shamanen, Åndemaner: Martine Levinsen, Pisqoynyo, Shamanens hjælpere: Kristian SkovgaardPacu, Shamanens hjælpere: Iris Mealor, Cori, Inca Capacs ungdomskærlighed: Cilie Broval, Pototo, Coris lillesøster: Eva Paludan. Inkapræster - ypperstepræstindens sammensvorne: Katrine Fenger, Line Lindersson, Tilde Gaardboe. Inca Capacs livvagter og krigere: Casper Øhlers, Christian Birkvang, Mathæus Andersen, Max Levin, Mikkel Bentzen, Oskar Busch-Jensen. Soljomfruer; Amelina Svenstrup, Ida Louise Thorsøe, Natascha Abel, Nikoline Rubow, Nikoline Ryde, Sofie Uldbjerg, Thit Aaberg. Inkafolket – El Dorados indbyggere: Daniel Jensen, Elias Stube, Francesca Rogaczewski, Joachim Jørgensen, Joanna Laursen, Jonathan Lindinger, Kristoffer Nordentoft, Kristoffer Rander, Mads Kristensen, Malthe Pedersen, Marie Larsen, Mathias Niclasen, Mille Rosendahl, Nanna Schäfer, Rikke Dyreby, Rosa Pedersen, Sebastian Egeberg, Shilana Nielsen, Sofie Treu Pehrsson, Tobias Augustsson. Kommando RR:Rosa Rottenstein, Leder af RR: Josefine Moody, Ralph, Næstkommanderende: Magnus Jakobsen, Ronnie, Ralphs makker: Kasper StensbirkSonia, Kommandosoldat: Mette EngskovMasja: Frida ReynbergBerta, Kommandosoldater: Sara FusagerKimmie: Rigmandsdatter: Josephine FeitSommerfugleCathrine Valencia, Jasmin Bart-Williams, Katrine Filipovic, Luna Bateson, Sophia Bircow.Papegøjer (dukkeførere)Cathrine Valencia, Sophia Bircow og Katrine FilipovicGuldstatuerCathrine Valencia, Jasmin Bart-Williams, Katrine Filipovic, Luna Bateson, Sophia Bircow.Paradens InkaerEmil Lundahl Grundsten , Emma Treu Pehrsson, Hawa Jalloh, Ingrid Kirstine Bjerg-Raft, Karina Ananda Pedersen,Kevan Soliman, Line Lundgren Hersløv, Linnea Friis, Liva Stehr Nielsen, Luna Boyer Lorenzen, Madeleine Steenberg Williams, Maria Overgaard Vinther, Mathias Søderberg, Nina Birgitte Pedersen, Ole Skovgård Dampe, Oliver Due, Rebekka Berg, Sebastian Just Olsen, Sebastian Nørregaard, Sif Turid Beltner, Sofya Rose Johnson, Sophia Garner Rønne, Sophie Rosendahl, Stine Nattestad Nordentoft, Venus Højlund Graff, Victoria Arlø Gjedsted.

Comment