Mobil1
Der findes utrolige mange køkkendimser, præsentationsværktøjer og sære multimaskiner og jeg må med skam erkende at flere af dem lever i mit køkken. Nogle fordi jeg tester dem, andre fordi jeg er nysgerrige og enkelte fordi der var kærlighed ved første møde på kokkeskolen. Den seneste gadget er tilsendt fra Coolstuff og bag navnet Kitchpro Digital Køkkenmåler gemmer der sig et vellykket kryds mellem en køkkenvægt og et målebæger. Hvilket både er et logisk kryds og alligevel noget der kræver lidt træning.

image
Da jeg hverken holder af at bage brød eller spise kager særlig ofte, så faldt valget på hjemmelavet suppe til denne test og selvom enhver kokkebog vil fortælle dig at græskar ikke længere helt er i sæson, så omsatte jeg alligevel en sådan orange klods til en velsmagende flydende ret. Den korte version er du skræller et græskar og fjerner frøene. Skærer kødet ud i små tern (du skal bruge cirka 400 gram). Hvorefter et finthakket læg svitses i olie, som du tilsætter lidt karry, ingefør og hvidløg. Heri blander du de orange tern. Tilsætter en liter grøntsags fond og en dåse kokosmælk for så at lade det hele simrer i en halv times tid til græskarternene er bløde og klar til en omgang med stavblenderen.

Mobil2
Målekanden kan tage en liter, og makismalt håndtere tre kilo. LCD displayet slukker automatisk og lyser op med det samme du trykker på powertasten. Du kan ubesværet skifte mellem fem forudbestemte ingredienser: mel, sukker, mælk, vand og olie. Selvfølgelig vejer 10 gram mel det samme som 10 gram olie men volumen er en anden og det er derfor smart at kunne skifte mellem disse indstillinger. Det kræver dog lidt øvelse og indsigt således du ikke ved en fejl nulstiller vægten når du tror du skifter til sukker osv. Den håndterer både metriske og britiske målenheder så alle kan være med i køkkenet. Men da den har et indbygget knapcellebateri kan du ikke bare smække den i opvaskemaskinen efter brug og skal ligeledes tage lidt hensyn når du håndvasker den.
image
clip_image002clip_image003clip_image003[1]clip_image003[2]clip_image005De fire kloakdæksler gives for udformningen, ideen og udførelsen. Den er robust, simpel at bruge og basalt set en virkelig god ide. Men for at få fuldt udbytte af hybriden kræver det dog du kender og forstår maskinen til fulde. Med et enkelt klik kobler du måleskålen fri fra batteribasen så du let kan sætter en olie indsmurt måleskål i opvaskemaskinen frem for at skulle bruge knofedt. Prisen trækker dog lidt ned i vvurderingen idet den ikke helt kan konkurrer med en samlet pris på et litermål og en habil digital køkkenvægt. Så hvis ikke du ofte bager eller har et lille køkken kan det måske være svært at se hvilke fordele du får med hybridproduktet.

Af Thor Kristjan Kidmose.

Du kan følge anmeldelserne fra forbrugermania via dette RSS feed, eller følge med via facebook. Siden er optimeret til læsning på mobiltelefoner, du kan også følge med via Twitter. De med nokia telefoner har deres app her.

Comment