Lige før efteråret slipper taget i Europa er der flere af vores storbyer der fremstår som bitter søde sommerminder, fyldt med melankoli og romance. For selv om vi alle ved at vinteren truer lige om hjørnet og de farverige blade der fyger over de brobelagte stræder er det sikre tegn, så forsøger vi alligevel at fastholde det søde liv bænket under varmelamperne foran alverdens spisesteder. For os her i Danmark er kampen mod naturens kræfter dog allerede tabt for i år, men du kan fortsat være heldig og finde den helt rette stemning i Rom, Amsterdam, Prag eller som jeg i Bruxelles.

Ftocopyright Forbrugermania

That’s one thing I like about Europe, though. You don’t have to learn any of their languages
— In Bruges

Disse få billeder stammer fra weekendens besøg i grænselandet mellem vinter og efterår. Der hvor månen er smukkest, temperaturen fortsat i plus og dagens bedst nydes foran en pejs med alkohol i glasset.

Som enhver anden storby med historie er centrum bevaret og turistinficeret til det ukendelige, men hvis du fra tid til anden kikker op over gadeniveau eller tør begive dig af ukendte stier så er byen fyldt med charme, hyggelige barer og uovertrufne spisesteder. Desværre er det i år lidt svært at nyde de smukke bygninger i centrum af byen, da et tetris lignende juletræ ganske insisterende og grimt oplyser hele den historiske plads.

Takket være alverdens Nato ansatte, EU befængte job og FN idealister fra hele verden udgør de larmende belgier et klart mindretal i Bruxelles. Men hvis du vil have den bedste muslinger bør du alligevel gøre dig selv den tjeneste og tage plads der hvor der er flest råbende indfødte gæster. Byen er dog fyldt med gode spisesteder, hyggelige cafeer og smarte steder. Hver eneste biks har sin egen visuelle profil og/eller tilgang til kunderne. Hvillket får f.eks. København til at blegne i sammenligning.

Fotocopyright Forbrugermania

Belgien har måske nok en masse snørklede veje med brosten og mange dårlige bilister, men udlejningscyklen er også et hit her. Med kreditkort i hånden kan du fra 1,6 euro leje en cykel for en hel dag. Hvilket kan være fristende at benytte når turen mellem centrum og lufthavn skal dækkes. Dels er dette politiske mekka ofte proppet med demonstrationer og strejker, dels er busserne ikke just en præcis videnskab i Belgien. Den klassiske rute sker dog med linje 12 eller 21.Hvis største udfordring er de konstante ombygninger og omlægninger af trafikken.

Fotocopyright Forbrugermania

vorfor der står “Hollywood” i vinduerne på den øverste etage ved jeg ikke. Men fandt det ganske sjovt og så mindede det mig om alverdens “post it note” kultur tiltag. Det er ganske normalt i Sydeuropa at smække en seddel i vinduet på bilen du just har parkeret midt i det hele. I Bruxelles så jeg noget tilsvarende, men her var det kommunikation til postfolket. Hvorledes de kunne få fat på beboerne via mobil, pakker ikke kunne efterlades grundet regn eller omadressering af breve. Hvilket ser hyggeligt ud og virker ganske landsbyagtigt, men må være dræbende ineffektivt. Hvis du gerne vil vide mere om Bruxlles så klik her, men den bedste tilgang er faktisk blot at købe en billet og besøg byen for en omgang la dolce vita living.

 

 

Comment