image
Det kan undre hvorfor velkomsten til et international dinnershow ikke sker på engelsk, men det er faktisk den eneste logiske misforståelse dette års Wallmansshow besidder. For modsat sidste år har man denne gang vitterlig fået skåret ned på dumme blindgyder og forudsigelige mønsterfejl. Det kan måske virke som detaljer, men når der skal afvikles show med 900 betalende og spisende gæster er det virkelig her, at udbyder enten taber formuen eller gæsterne føler det specielle går af oplevelsen.
image
Der er fortsat ikke en narrativ rød tråd gennem de mange timers show, men hver sekvens har i stedet et klar tema og et særegent visuelt udtryk. Jeg syntes at dette lykkes bedst da man formår at koble et medley af arbejderklassens posterboy Bruce Springsteen sammen med nutidens 99% oprør. Mens jeg var mindst glad for den kulørte omgang Abba larm. I vanlig stil var der øjeblikke hvor sangere svingede sig gennem rummet eller hang ned fra loftet i tov. Men hverken højden eller dybden blev i år udnyttet særlig opfindsomt, til gengæld sætter jeg stor pris på man har nedtonet ”How Are you? Fantastic” ordene mellem sangene. De komiske små øjeblikke der afvikles rundt i salen mens tjenerne enten indsamler tallerkner eller omstiller til næste ret fungerede ej heller overbevisende i år. Der har været en ganske stor udskiftning af folkene på scenen fra sidste gang jeg sad bænket i cirkusbygningen. Men man har klogelig beholdt den charmende og dygtige show captain Albin Ljungqvist og den velsyngende Ida Berg. Anna Netterlid var en af de nye artister der gjorde det flot og æggende, Ernestine Ruiz dansetrin også var imponerende.

Den salte suppe skulle være sæson afstemt men ved mit bord var vi ganske uenige om hvad der var smagsbærende. Den kolde anretning med skaldyr og laks fungerede til gengæld rigtig fint, mens den grillede and som hovedret var velsmagende uden at prange. Dessertanretningen var visuel flot, men jeg bliver aldrig fan af de alt for søde ting.
image
clip_image002clip_image003clip_image003[1]clip_image003[2]clip_image005Wallmans er fortsat en omgang farverigt ramasjang, men årets show er mere ujævnt end tidligere forestillinger. Omvendt er menuen i år bedre og afviklingen af selve oplevelsen styrket på alle fronter. Det er dog fortsat ikke stedet du skal medbringe din nyudkårne pige for romancens skyld, men i stedet den oplagte start for en glad aften i byen. Hvorfor Wallmans selvfølgelig er mange virksomheders fortrukne julefrokoststed og det har både min fulde forståelse og støtte. Men hvis teateroplevelsen alene skal vurderes havner vi i år betydelig lavere end vi burde, ikke fordi sangerne eller opbygningen er specielt dårlig, men fordi man har glemt at ansætte nok folk der også mestrer akrobatikken, hvorfor showet er mere fladt end den store kuppel ellers indbyder til. Ganske smart har man dog sørget for at højdemeterne bruges til det yderste under selve afslutningen, men de første mange sekvenser savner altså disse stunts og vilde ridt under kuppeltaget. Men som en samlet oplevelse havner vi igen på fire kloakdæksler, da jeg både fandt menuen mere afbalanceret og bifalder logikken i afviklingen af retterne. Tjenerservicen fungerede også bedre i år og på intet tidspunkt savnede vi noget ved bordet. Jeg havde en fornøjelig aften, hvor det hele ganske vist var harmløst, men aldrig kedeligt, hvilket slet ikke er så let at opnå som man skulle tro.

Af Thor Kristjan Kidmose.


Showet blev overværet den 19. september. Foto copyright tilfalder Miklos Szabo. Du kan følge anmeldelserne fra forbrugermania via dette RSS feed, eller følge med via facebook. Siden er optimeret til læsning på mobiltelefoner, du kan også følge med via Twitter. De med nokia telefoner har deres app her. Videoindlæg rettigheder tilfalder TV2.

Comment