image

Andreas er med dette show på komik afveje. Opbygningen er for ofte for lang, pointerne for harmløse og rammerne i bedste fald vage. Den eneste kerne stykket har, er det faktum at manden mistede hustruen til sin bedste ven og derfor i dag er både sexløs og ganske alene.

Hvis vi ser bort fra den syngende intro af Anja Akselbo og Andreas’  lidt langtrukne samleje på skolegade nr. 3 i Randers så havde den første halvdel intet at byde ind med. Det var heldigvis langt sjovere efter pausen takket være parodierne på Villy Søvndal, Anders Mathhesen og Jan Gintberg.

image

Andreas Bo ramte også rent ved Thomas Eje, Ole Thestrup, Thomas Blachman og Ole Henriksen, men desværre lod han ikke parodierne sige noget morsom. Til gengæld ramte han uhyggelig skævt på en lang række kendte mennesker hvis publikumsgenkendelse beroede på en sær blanding af at navne blev udbasuneret og deres største skandaler forklaret.

image

Hvis du, som jeg, har læst andre anmeldelser af dette show hvor anmelderne kaster mange stjerner efter Andreas, undrer du sikkert over hvorfor jeg dog ikke nød oplevelsen i samme grad. Men når det kommer til humor så kan det ramme så uendelig rent ved ét menneske, men samtidig fremstå som det mest platte og uigennemtænkte for ét andet. Jeg var altså ikke underholdt, men var til gengæld forbløffet over de dårlige parodier og hvor tyndbenet showet fremstod. Selvfølgelig var der momenter der fik mig til at grine, men langt hen af vejen føltes det som et revyshow der manglede fokus og format.

imageclip_image002clip_image003clip_image005

Det var dog ikke kun indholdet jeg havde et problem med, jeg oplevede ikke Andreas formåede at holde tempo i sit show, hvilket sugede den sidste kraft ud af de i forvejen oplagte pointer. Især den første halvdel var en kedelig og uens omgang revyshow. Hvilket også er den direkte årsag til det ikke bliver mere end to kloakdæksler som jeg kaster efter showet.

Heldigvis for Andreas var publikum ikke fyldt af mennesker der oplevede det samme som jeg. Noget skyldes selvfølgelig det faktum at dansk underholdning altid får mig til at føle mig som en fremmede, men det meste afspejler altså blot at produktet er tappet uden øje for sammenhængen og kvaliteten.

Der er intet galt i at planke jokes fra andre, men hvorfor man ikke stjæler de morsomme er mig en gåde. Jeg forstår godt hvorfor han kaldes gummiansigtet, men ikke hvorfor nogle mener han skulle være godt til parodier. Jeg var vild med mandens folkelige gennembrud som musikeren der blev gennemkneppet af en kanin, men det her, det finder jeg altså for plat.

Af Thor Kristjan Kidmose.

Heinrich Christensen har instrueret showet. Helle Damgård stået for scenografien. Joans Bøgh har designet lyset (og det gør han godt). Blandt tekstforfatterne og musikudviklerne finder man måske lidt overraskende Kenneth Thordal (Jeg genkendte ikke noget ”Thordalsk” i showet). Showet er på turne over hele landet i to omgange 26. september-22.december. Samt 27. februar-30.april. Se mere

her

.

Forestillingen blev overværet ved Bremen d. 23. september. Fotograf: Steen Tronsgaard

Du kan følge anmeldelserne fra forbrugermania via dette

RSS feed

, eller følge med via

facebook

. Siden er optimeret til læsning på mobiltelefoner, du kan også følge med via

Twitter

. De med nokia telefoner har deres app

her

.

Comment