image
Da min sidste folie test var en ”tør opsætning”, grundet misforståelser og tyngdekraft, blev ”våd opsætning” denne gang valgt. Hvilket blot betyder man skal bruge en forstøverflaske fyldt med montagevæske (blanding af vand, husholdningssprit og opvaskemiddel). Vi brugte en glasskraber til at rengøre ruden, for hvis glasset er beskidt kan du risikere at foliet ikke klæber ordentlig.
image
Kodeordene er som altid omhyggelighed, tålmodighed og præcision. Vi brugte en skræddersaks til at udklippe folien med, da brug af hobbykniv påkræver et underlag der kan tage ridserne. Det bestilte foliestykke var 350 cm langt og 152 cm bredt hvilket for de fleste private hjem betyder gulvet bliver arbejdspladsen.
image
Hvilket betyder man skal være ekstra forsigtig når man flytter rundt med folien, for hak/bræk og deslige kan blive til permanenter små mærker efter opsætningen. Da først vi havde vores tre udklippet foliestykker var selve opsætningen forholdsvis problemfri.
image

Montage væske sprøjtes på ruden, folie opsættes med bagsiden ud mod dig selv, du fjerner derpå bagsiden (således klistersiden blotlægges) og forstøver endnu engang med montagevæske inden du vender folien.

image
Så snart folien påsættes ruden kan du se den klæber, men du kan altså fortsat sagtens rykke rundt med folien (modsat tør opsætning) hvis ikke opsætningen er præcis.
image
Det er meningen du skal have alt sæbevandet skrabet væk fra bagsiden, start derfor med at skrab et kors (således foliet opdeles i fire lige store stykker) via plastskraberen skubber du nu vandet ud. Jeg synes det er lettest at skrabe fra midten ud til siden, og jeg starter selvfølgelig fra toppen.
image
Vores råd
Mine råd til opsætningen er at du indpakker din skraber i noget blødt så du undergår ridser i din folie. Være altid to da det ikke er helt simpelt at vende store stykker folie ene mand. Forsøg at udklip så præcist som muligt da beskæring efter opsætning er mere irriterende end man skulle forestille sig. Acceptere små fejl, ridser, luftbobler og fokuserer i stedet på helheden.
image
Vores spørgsmål?
De punkter der ikke er afklaret for os endnu er: Hvorledes håndtere folien rengøringen, kan vores vinduespudser f.eks. fortsat rengøre dem? Hvordan fjerner man foliet igen (så f.eks. rigtig grimt ud da vi fjernede der fra laminat, men hvad med glas)? Kommer foliet til at ændre udseende over tid (grundet sollys)? Kan vi risikere at foliet pludselig falder ned (som nogle har oplevet med wall stickers)? De punkter regner vi selvfølgelig med at have undersøgt inden vores tredje folietest. Men hvis de er vigtige for dig så spørg din forhandler inden du køber.
image
clip_image002clip_image002[1]clip_image002[2]clip_image002[3]clip_image002[4]clip_image004Denne gang blev flere ruder i hjemmet inddraget til min folietest og med mere forberedelse, flere hænder samt en forbedret brugsanvisning var processen langt mere behagelig. Selvfølgelig skete der enkelte fejl og få ting er endnu uafklaret. Men som helhed var det en succes at opsætte folie på glas.
image
Normalt ville man nok kun opsætte denne folie på vinduer i badeværelser men da udsigten fra TV stuen bl.a. er mod en masse naboer og en kæmpe skorsten blev ruderne her udvalgt til testen. Det sandblæste look hæmmer udsigten og gør det umuligt for andre at se ind, men lyset trænger fortsat ind til vores planter. Mens vi omvendt kan bruge de foliedækkede ruder som refleksions flader for vores Philips Color lampe (fungerer som baggrunds lyskilde til fjernsynet).
image
Siden sidst har foliekniven opdateret og tilpasset deres brugsanvisning samt hjemmeside. Nogle af forandringerne er direkte affødt af vores sidste test på siden her.

Blandt de positive ting er inddragelse af videobrugsanvisning, forklaring af hvorledes luftbobler fjernes og logisk punktopstilling. Videoklippet kan du med fordel se inden du forsøger dig på egen hånd, selvfølgelig er der enkelte ting der ser lettere ud når professionelle opsætter end du vil opleve det, men det er altid rart at se ting udført frem for blot at læse om dem. Vi kunne desværre ikke få 2D koden til at virke med vores Android telefoner.
image
Folieproduktet er virkelig let at opsætte via montagevæske på glas, forhandlers brugsanvisning understøtter oplevelsen og videoklippet er en klar hjælp. Men der er fortsat små mangler og fejl hvorfor vi kun kan havne på fem kloakdæksler.

Af Thor Kristjan Kidmose.
image
Fotocopyright forbrugermania. Det hele tog os to en halv time. Men med lidt mere fokus og færre forsøg kunne dette sagtens gøres på en enkelt time. Foliepris (sandblæst look til våd montering)  for  350 x 152 cm er 1004 kr. + forsendelse (55 kr. med GLS). Derudover har vi brugt: Glasskraber 75 kr. Forstøverflaske til 25 kr. Montage skraber uden filt  medfølger. Alt i alt 1159 kr. Du kan følge anmeldelserne fra forbrugermania via dette RSS feed, eller følge med via facebook. Siden er optimeret til læsning på mobiltelefoner, du kan også følge med via Twitter. De med nokia telefoner har deres app her.

Comment