DSC03293
Når man tester produkter er det ikke altid udfaldet er perfekt eller positivt og tilgangen er til tider lidt respektløs, men hele ideen med tests er jo at undersøge for svagheder og styrker. Denne gang har jeg testet to slags folie fra foliekniven.dk i mit køkken, og resten af 2012 vil byde på flere og endnu mere avancerede test end denne.
image
Men på trods af det forholdsvis simple scenario for dagens test gik det langt fra smertefrit eller perfekt. Nogle af fejlene skyldes selvfølgelig mig mens andre er bevidste fremvisninger af konsekvensen af blind tiltro til manualer. Just som med alt andet her i livet kommer du længst med omtanke, tålmodighed og opmærksomhed.
DSC03327
Nyt hjem nye muligheder
Vi har siden sidste produkttest skiftet bopæl og har derfor masser af nye ubrugte flader. Tanken var at bagsiden af dette laminat skab skulle prydes af lige dele magnetiskfolie og tavlefolie. Jeg fik dog også dækket skabspladerne men fordeling bliver alt andet end lige.
DSC03300
De praktiske første skridt
Hjemmesiden indeholder alle de informationer den skal, men det kan være lidt svært at skabe et hurtigt produkt overblik. Jeg savner videofremvisning af opsætning og fotografier af alle produkter. Den tilsendte manual er i bedste fald lidt mangelfuld, jeg anbefaler dig derfor at se denne video først. Mit første problem var at gennemskue om den tilsendte manual gjaldt testprodukterne, da de jo er selvklæbende folier. Da det hurtig viste sig at sæbevandet på ingen måde kunne holde det magnetiske folie oppe valgte jeg kun at bruge montagevæsken til at rense overfladen på skabet.
DSC03296

DSC03299
Det der gik galt
Da først overfladen var ren var det tid til opsætning af det magnetiske folie som var opmålt før opsætningen. Jeg synes det er oplagt at grovbeskære før opsætning idet ikke alle overflader kan holde til du blot hiver folie af igen. Selvom det ikke var muligt at følge manualen var den opsætningsmåde jeg valgte tydeligvis forkert. Idet den magnetiske folie var alt for tung at styre for kun en person, hvorfor luftboblerne hobede sig op alt imens det klæbede sig ufattelig godt fast til skabslågerne.
Hvis jeg i stedet havde beskåret den tunge folie i flere små firkanter ville opsætningen have gået langt mere uproblematisk.

DSC03303
Da først fejlen var åbenlys valgte jeg at redde den ene halvdel og fjerne den anden halvdel for testens skyld. Ved at punktere luftboblerne med et lille søm og bruge plastskraberen opnåede jeg faktisk en ganske ensartet og flad overflade.
DSC03313
Den anden halvdel krævede blot masser af tålmodighed og en skarp hobbykniv, men som du kan se fik laminatpladen en del mærker af processen. Da jeg endelig var tilfreds med opsætningen af den magnetiske folie og endda havde lappet enkelte små skader var det tid til test af tavlefolien.
DSC03314
Det der gik okay
Den langt lettere tavlefolie besluttede jeg mig for at rulle ned af skabet i korte etaper alt imens skraberen blev brugt til at fjerne luftbobler. Den kunne dog godt holdes oppe af sæbevand skulle jeg ønske det men jeg kunne slet ikke forestille hvordan jeg ene mand skulle kunne vende det. Det ville derfor have været smart med flere hænder. Der var dog ganske få luftbobler på denne måde og folien havde ingen skader, men der var kommet nogle små grimme fold i toppen af foliet hvorfor jeg greb chancen for teste en lav praktisk ”pladereparation”.
DSC03321
Dvs. udskæring af fejlområdet efterfulgt af påklæbning af et nyt stykke folie. Selvfølgelig kan man se reparationen men slutresultatet er faktisk ganske godt. Hvorfor jeg rettede hist og pist med små strimler af sort tavle folie.
DSC03320
clip_image002clip_image002[1]clip_image002[2]clip_image002[3]clip_image004 Jeg synes manualen er det svage punkt, og det er en skam de ikke på hjemmesiden har en monteringsvideo for hvert eneste produkt. Man bør altid være mindst to ved opsætning af folie på så store flader som i denne test og jo langsommere I går frem jo bedre. Hvis du bor til leje og derfor skal kunne fjerne folie igen bør du vælge en fast overflade dvs. ikke laminat. Den samlede pris for denne opsætning af jernfolie og tavlefolie er 1300 kr. hvilket jeg finder er i den høje ende. Hvilket da også er dyrere end både tavlemaling og magnetiskmaling men folieløsningerne er dog langt bedre.
image
Men på trods af den manglende information om opsætning, løsning af luftbobler og de manglende gode råd havner vi på fire kloakdæksler. For det er virkelig let og simpelt at forandre hjemmet via folie. Den magnetiske flade lever til fulde op til mine forventninger og du kan vitterlig uden problemer skrive på tavlefoliet med kridt. Havde dette ikke været en test ville jeg havde taget kontakt til forhandler for at få min tvivl afklaret og spørgsmål besvaret inden påbegyndt opsætning, hvilket du selvfølgelig også bør gøre.

Af Thor Kristjan Kidmose.
image

Foto copyright forbrugermania. Du kan følge anmeldelserne fra forbrugermania via dette RSS feed, eller følge med via facebook. Siden er optimeret til læsning på mobiltelefoner, du kan også følge med via Twitter. De med nokia telefoner har deres app her.

Comment