image
Når du kradser i overfladen vil du altid støde på hemmeligheder og glemte perler, det er i hvert fald indtrykket man får efter turen rundt Vesterbro i selskab med Mellemrum. Der for tredje gang inviterer københavnerne med til stedsspecifik performancefestival på byens gemte og glemte, kendte og ukendte steder.
Tre forskellige vandringer afvikles her i maj, så hvis du ikke nåede morgen- eller middagsturen har du denne weekend mulighed for at tage med på aftenvandringen. Så spild endelig ikke pinsen på ligegyldigheder og havearbejde alene, grib din kæreste og kast nogle småpenge efter denne oplevelse.
image
Lidt over to timer fulgte jeg selv troligt efter guiden Sylvester mens vi gik rundt og rundt på Vesterbro. Gennem ukendte opgange, grønne stier og baghaver. Med stop i kirke, fiskehandel og Jesus lille cafe. Det meste sad lige i skabet og uanset hvordan du vælger at fortolke turen må den klassificeres som en succes. Selvfølgelig kunne jeg ikke lade være med at analysere stederne, rækkefølgende og budskaberne, og kom frem til der var mindst fire temaer: Klima; Kristendom; Kunstkritik; Kulturhistorie. Jeg var ikke en fan af orgelmusikken og forstod ikke helt stoppet ved spillehallen, men kunne slet ikke få nok af robotdrengenes retro breakdance og stoppet på Cafeen.
image
clip_image002clip_image003clip_image003[1]clip_image003[2]clip_image003[3]clip_image005Solen skinnede og det var virkelig hyggeligt, jeg kendte og genkendte ingen i min gruppe, men følte mig alligevel velkommen. Jeg var vild med den langsommelige måde vi skrællede lagene af Vesterbro på og selvom fokus måske var mere positivt end nødvendigt var det en fornøjelse at deltage på turen. Det er muligt vi i København ikke har en glemt  by under vores fødder eller en skjult plads omkring hver eneste hjørne, men vi har alligevel et hav af hemmelige afkroge og skjulte haver, steder som kræver kendskab og altid er et stop værd. Jeg deltog kun på den mellemste tur men kan ikke lade være med at spekulere på hvad der mon skete på den første og sidste runde, hvilke skjulte skatte blev vist frem der og vil helheden have givet mig et andet indtryk, runde to kunne dog uden problemer stå alene og fortjener til fulde sine fem kloakdæksler.

Af Thor Kristjan Kidmose.

Foto copyright Per Morten Abrahamsen. Performance:Lilibeth Cuenca Rasmussen, Steen Koerner, Thomas Hejlesen.Du kan følge anmeldelserne fra forbrugermania via dette RSS feed, eller følge med via facebook. Siden er optimeret til læsning på mobiltelefoner, du kan også følge med via Twitter. De med nokia telefoner har deres app her.

Comment