232_580

Vi mennesker behøver rutiner og velkendte gøremål for at kunne håndtere livets vanvid, men når ens regeringsmagt tydeligvis har mistet grebet om fornuften og systemet afløses af meningsløse fragmenter så breder panikken sig. Desværre er det ikke let at nedbryde systemer uden at bryder rutiner og hvem ved, måske findes der en logisk forklaring? Det er i hvert fald hvad Mads Willes karakter så inderligt håber i stykket ”KONVOLUTTEN”.

Helvedes forgård

Fanget i venteværelset til præsidenten er han ikke blot vidne til en masse forrykte ting, han ender også med at acceptere vanviddet omkring ham. For som et anstændigt og pænt menneske med en stålsat tiltro til autoriteter har han slet ikke andre valgmuligheder. Men mens tiden går og diverse tilbud afslås med sikker stemmeføring udsættes han for sådan et bombardement af absurde spørgsmål, situationer og antydninger at han til sidst kun har håbet om at der findes en mening med det hele, at klynge sig til.

235_580

Præsidentens sekretær (Dejan Cukic) guider os ganske langsomt ind i den vanvittige verden hvis absurditeter er sat i så sirlig system og orden, at man sagtens kan foranlediges til tro der er et dybere formål med det hele. Benjamin Boe Rasmussen er styrets kok og den simple mand på gulvet, mens Jesper Hyldegaard er det fortidige levn fra dengang verden gav mening. Til sammen udgør de den mur af mistænksomhed, vanvid og spørgsmål som møder manden (Mads Willes) med konvolutten.

234_580

Vanviddet syder og bobler lystigt i denne politiske farce der tydeligvis er inspireret af alverdens diktatorstater og forrykte demokratier. Men uanset om dine tanker først ledes hen på Sovjetiske skueprocesser, fejlslagne Afrikanske stater eller europæiske demokratier på afveje, så er det desværre alt for let at genkende ting i skuespillet. Skabets skeletter overrasker derfor på ingen måder os der som sande masochister har læst både historiebøger og aviser, mine fire stjerner gives for underholdningen der skal findes i det absurde, og så Jesper Hyldegaard fremragende præstation som manden i skabet.

- Et synspunkt! Af Thor Kristjan Kidmose.


Forestillingen blev overværet d. 18/11 ved Husets Teater hvor du kan se selvsamme frem til d. 10. december. Manuskript: Spiro Scimone. Iscenesættelse: Simon K. Boberg. Scenografi: Edward Lloyd Pierce. Lysdesign: Mads Vegas. Lyddesign: Jes Theede. Oversættelse: Rie Boberg og Simon K. Boberg. Foto Copyright Henrik Ohsten Rasmussen.

Comment