web_BlondinenBrunettenEtc_465_72dpi

Rollerne er allerede afsat via skuespillets titel, men den todelte historie formår aldrig at forløse andet end ubehaget og indsigten mangler. Hvilket dog skyldes det faktum at forestillingen er tænkt som et oplæg til diskussion. Hvilket også er årsagen til den ganske entydige fremstilling af ”seksuel misbrug” stykket tilbyder. Heldigvis er ”svinet” (Victor Marcussen) overbevisende som den evige unge mand med de psykotiske træk og store hjerte.

ea9a4edd83144b10a80e7ccf5723d291

Vi skifter mellem mandens bekendende historie og brudstykker fra ofrenes beretninger. Motiv, baggrund, årsag og logiske sammenhænge nedkoges til forestillingsevne og manglende impulskontrol. Hvilket dog er en lidt for simpel forklaring efter min mening, ligeledes savner jeg ”moderen” og en forklaring på hendes fravær. Ofrene fremstilles som uskyldige piger hvis seksuelle drifter perverteres af mænds overgreb i sådan en grad at de undskylder misbruget med deres egen lyst. Mine tre stjerner gives for ubehaget stykket vitterlig formår at skabe, datterens (Kathrine Høj Andersen) evne til at balancere mellem barn og ung kvinde uden det bliver for banalt og svinets herlige selvretfærdige forklaringer, samt scenens spartanske men effektive indretning.

Af Thor Kristjan Kidmose.

http://impdk.tradedoubler.com/imp?type(iframe)g(19704862)a(1913579)

Forestillingen blev overværet ved Teater V d. 16/11. Produceret af JYDSK TURNÉ TEATER. Medvirkende: Solvej K. Christiansen, Kathrine Høj Andersen & Victor Marcussen. Scenografi Siggi Óli Pálmason. Foto: Miklos Szabo.

Comment