sherlock (1)
Dette er ikke bare vellykket fjernsynsunderholdning, det er en troværdig opdatering af hele Sherlock Holmes universet. Hvor den kyniske doktor House (fra serien MD House) tydeligvis er formet over den deduktive mester tør BBC nemlig godt, at hive mesterdetektiven helt ud af sin kontekst og placere ham i den moderne verden. Det fungerer overraskende godt og skaberne formår både, at glæde gamle fans uden at drukne i henvisninger og tiltrække nye med deres tempofyldte, men nostalgiske forbryderbekæmpelse.
*This image is under embargo for publication not before 20th July 2010**

Tx: BBC One TBC

Picture shows: Una Stubbs as Mrs Hudson and Martin Freeman as Doctor John Watson. 

WARNING:  Use of this copyright image is subject to the terms of use of BBC Pictures' BBC Digital Picture Service.  In particular, this image may only be published in print for editorial use during the publicity period (the weeks immediately leading up to and including the transmission week of the relevant programme or event and three review weeks following) for the purpose of publicising the programme, person or service pictured and provided the BBC and the copyright holder in the caption are credited.  Any use of this image on the internet and other online communication services will require a separate prior agreement with BBC Pictures.  For any other purpose whatsoever, including advertising and commercial prior written approval from the copyright holder will be required.

Den første sæson består af tre afsnit, hver af dem i spillefilmslængde, tilsammen skaber de rammerne for seriens fremtidige virke og indkører problemfrit alle de relevante aktører. Dr. Watson (Martin Freeman) er krigsveteran med hang til adrenalin og fantomsmerter. Takket være lige dele medicinal viden og tålmodighed bliver han hurtig Sherlocks(Benedict Cumberbatch) bofælle og partner, men det hans online blog der gør dem begge berømte. Sherlock selv er et manisk vidunderbarn der hverken leger godt med andre eller er god til at dele. Til gengæld er egoet kæmpestor og blikket for detaljerne fantastisk. Holmes ernærer sig derfor til livet som konsulent ved verdens forskellige politistyrker. Sammen med Dr. Watson deles logi på 221B Baker Street selvfølgelig med Mrs. Hudson som udlejer.
Sherlock Blind Banker 2

De første afsnit "A Study in Pink", "The Blind Banker" og "The Great Game" bruges dog ikke kun til at sammenkører Watson og Sherlock med de gode og velkendte navne fra den rigtige side af loven, forbryderkongen Mr. Moriarty præsenteres også gradvist gennem hele forløbet. Desværre minder seriens udgave af Moriarty mere om underverdens barske gut fra Spirit tegneseriene (af Will Eisner) end et rigtig menneske af kød og blod.

Sherlock: A Study In Pink
clip_image001 Deduktion er en gangbar videnskabelig metode men når amatører kaster sig over den kommer de ofte på afveje. Sherlock har altid været garant for vidunderlige deduktioner og logiske løsninger. Det bliver dog lidt for farverigt til tider i den moderne udgave af serien hvor GPS og google burde kunne udkonkurrer flere af mandens løsninger. Det første afsnit er fyldt med herlig gammeldags opklaringsarbejde, mens det andet tilbyder mere moderne action, det tredje afsnit er sæsonens svageste. Mine fire stjerner gives for makkerparret der udfylder rollerne Sherlock & Watson, til manuskripforfatternes vellykkede opdatering og BBC evne til at fastholde den moderne forbryderverden i et nostalgisk skær. Hvis du som barn elskede Sherlock Holmes, eller som voksen synes moderne krimi underholdning er kedeligt, så kast dig endelig over udgivelsen her.

Af Thor Kristjan Kidmose.

http://impdk.tradedoubler.com/imp?type(iframe)g(17572114)a(1913579)

Spilletid: 266 minutter. Sprog: Engelsk. Undertekster: Danske, norske, finske, islandske og svenske.  Billedformat: 16:9Lydformat: Dolby Digital 5.1. Der er intet ekstra materiale på udgivelse. SF Film har copyright på billederne brugt i anmeldelsen.Du kan følge anmeldelserne fra forbrugermania via dette RSS feed, eller følge med via facebook. Siden er optimeret til læsning på mobiltelefoner, du kan også følge med via Twitter.

Comment