MotherAndChild_DVD_flatpack_salg
Tre kvinders skæbner knyttes sammen i instruktøren Rodrigo Garcia’s film ”Mother and child”, der handler om adoption og forholdet mellem mor og barn. Filmen præsenterer os for tre meget forskellige kvinder, den indestængte og mavesure Karen, den ambitiøse Elizabeth og den frustrerede Lucy, der ikke kan blive gravid. Ganske langsomt introduceres man til de tre kvinders liv og får små bider af deres fortid, som måske kan give et svar på, hvorfor de handler, som de gør.
Tre skæbner
Karen (spillet af Annete Bening) er i 50’erne og bor sammen med sin svagelige mor. Som 14-årig måtte hun bortadoptere sin datter, og det har sat dybe spor i mor-datter-forholdet. Karen skriver breve til den ukendte datter i et forsøg på at bearbejde de mange følelser, som hun gemmer bag sit mavesure ydre.
mother-and-child2
Elizabeth (spillet af Naomi Watts) er en ambitiøs og dygtig advokat, som arbejder benhårdt for at komme til tops. Hun holder folk en armslængde fra livet, og er ligeså hård og kontant privat, som hun er på jobbet. Hun skifter job og mænd ud, som andre skifter undertøj, og hver gang nogen kommer tæt på hende, pakker hun kufferten og flygter.

Lucy (Kerry Washington) og hendes mand Joseph har i lang tid forsøgt at få børn, men må erkende, at naturen ikke er på deres side. De beslutter sig for at adoptere, men det viser sig at være en ligeså besværlig proces, og spørgsmålet er, hvor længe ægteskabet kan holde til presset.
10
Historien daler i kvalitet
Første halvdel af filmen er fremragende, hvor de tre kvindeskæbner introduceres. Nysgerrigheden pirres og mange spørgsmål melder sig, og man venter spændt på at finde ud af, hvilke oplevelser i deres fortid, der præger dem som voksne kvinder.

Så skifter filmen karakter i anden halvdel, hvor alle trådene skal samles. Temaet skifter og omhandle ny kun det stærke bånd mellem mor og barn, hvorved  instruktøren langsomt mister grebet om historien i et forsøg på at skabe en malplaceret feel good stemning. Det kammer helt over i filmens slutning, og det er synd.
Mother-and-Child-Jimmy-Smits-as-Paco-Takes-a-Picture-6-5-10-kc

clip_image001Gode skuespilpræstationer
Der er dog også lyspunkter i filmen, nemlig Annete Bening og Naomi Watts, som hæver kvaliteten af filmen. De kommer ind under huden på deres karakter og viser både en styrke og skrøbelighed, uden at det bliver alt for følelsesladet og sørgeligt. Især vil jeg fremhæve Annete Bening, som yder en flot præstation.
Til gengæld får Kerry Washingtons karakter aldrig rigtig dybde og nærvær. Hun er den frustrerede kvinde, der ikke kan få børn, men man kommer ikke ind under huden på hendes karakter på samme måde. Der mangler simpelthen indhold i karakteren. Måske fordi hun står i skarp kontrast til Karen og Elizabeth, der slås med hver deres fortid. Vi lander på 4 stjerner, 3 til filmen og den sidste til Annete og Naomi.

Af Mette Nielsen
Samlet spilletid 1 time 32 minutter. Undertekster: Danske norske, svenske og finske. Filmen er udgivet af SF Film A/S der også har copyright på billederne brugt i anmeldelsen. Du kan følge anmeldelserne fra forbrugermania via dette RSS feed, eller følge med via facebook. Siden er optimeret til læsning på mobiltelefoner, og har du en Nokia telefon kan du følge med via denne App.

Comment