Cyrus_movie_stills_3
Denne lille skæve historie i Cyrus er i sit udgangspunkt et ganske banalt trekantsdrama. Til gengæld er den vildt morsom, pinagtig og til tider rørende. For på intet tidspunkt mister instruktørerne (Jay og Mark Duplass) føling med filmens karakterer, der upåagtet deres gakkede opførelse fremstår uendelige medmenneskelige.    

Love is in the air
John C. Reilly spiller sjældent den klassiske førsteelsker i sine film idet han fra naturens side er udstyret med et hår og et ansigt Hollywood slet ikke er klar til endnu. Til gengæld er han en fremragende skuespiller og i denne film vores tragiskkomiske heltefigur John – der så desperat savner kærlighed.

Desværre virker jagten på den eneste ene som et dødfødt projekt, lige indtil den smukke og uendelig tålmodige Molly (Marisa Tomei) befrier John fra ensomhedens klamme greb. For hverken de upassende kærlighedskommentarer, de desperate opkald eller utålmodige hentydninger skræmmer englen Molly væk. Til gengæld kan hun aldrig blive natten over……
cyrus
Perfektionens mørke hemmelighed

Hemmeligheden hedder Cyrus (Jonah Hill) og er Mollys hjemmeboende voksne barn. Der ikke blot er sygelig afhængig af moderen, men på ingen måder er villig til at dele hendes goder. Cyrus erklærer derfor skjult krig mod udfordreren John, og hvilken mor ville vælge en anden frem sit eneste barn?
cyrus1-550x366

clip_image001 Seriously, Dont Fuck his mom.
Duplass brødrene formår som altid at fremvise desperate mennesker så vi både forstår og elsker dem. De tåkrummende pinligheder flyder derfor naturlig i filmen. Vi skræmmes ikke væk, vi opgiver ikke vores helte og  vi vil så gerne at de på deres egen ineffektive og klodsede måde finder kærligheden. Filmen Cyrus understreger at romantiske komedier ikke behøver at være en omgang rigid plat kærlighedshistorie, med to blanke hollywood skuespillere i hovedrollerne. Ligeledes behøver film ikke at have komplekse historier eller indviklede forviklinger for at have sjæl og dybde. Mine fire stjerner kastes efter instruktørerne og skuespillerne John C. Reilly og Marisa Tomei.

Af Thor Kristjan Kidmose.
Udgivet af Fox Film der også har copyright på billederne brugt i anmeldelsen. Undertekster tilbydes på dansk, svensk, norsk, finsk og engelsk. Ekstra materialet udgøres af en surrealistisk dukkefilm, filmtrailer (hvorfor?), slettede scener der alle giver baggrundsviden men ikke som sådan savnes i filmen, hvilket også gælder ”Cyrus Party” der dog bør ses!  Du kan følge anmeldelserne fra forbrugermania via dette RSS feed, eller følge med via facebook. Siden er optimeret til læsning på mobiltelefoner, og har du en Nokia telefon kan du følge med via denne App.

Comment