1546135
Kan du forstille dig situationen, at en person, som du ikke har set længe, en aften banker på din dør, og siger hun måske har slået en ihjel og har brug for din hjælp?

Addie og Valerie
Det er hvad Addie oplever, da hendes barndomsveninde Valerie en aften står uden for hendes dør og beder om hendes hjælp.Valerie har været til gammel elevfest med deres klasse, hvor hun kom i kontrovers med deres gamle klasekammerat Dan, og Valerie frygter, at hun har slået ham ihjel. Derfor har hun brug for Addies hjælp til at finde ud af det.

Fortidens spøgelser
Det ender med en biltur rundt i USA, hvor de sammen opsøger steder, hvor de var som barn. Men Addie har stadig svært ved at tilgive Valerie, for de ting hun gjorde, da de vare yngre, hvilket resulterede i, at deres venskab sluttede. Som børn var Valerie og Addie bedste veninder; men med tiden voksede de fra hinanden, måske fordi Valerie blev populær og smuk - og Addie det modsatte. Men Valerie og Addie får nu talt ud om tingene, og måske er det nok, til at deres venskab kan blive bygget op igen?

Flashback
Bogen indeholder en del flashbacks og historier fra deres liv, og derigennem finder Addie og Valerie ud af, hvad der er sket med hinanden, siden de sidst sås. Flashbacksene handler om specielt Addies barndom. og læseren bliver derved klogere på både Valerie og Addie, hvordan deres venskab opstod og udviklede sig.
Bogen er skrevet i et let og meget hverdagsagtigt sprog, som gør at bogen er let læst. Men bogen fik mig til at tænke på, at man ikke skal tage sine venner for givet, men pleje sine venskaber og huske at fortælle sine venner, hvor meget de betyder for en. Samtidig kom jeg til at overveje, hvordan jeg ville have det, hvis en, der havde svigtet mig, en dag opsøgte mig. Jeg tror, at jeg, ligesom Addie, ville være lidt mistroisk i starten og have svært ved at stole på den anden person igen.
Hvis jeg skal genrebedømme Bedste venner er det en Chicklitt med en smule krimitræk. Chicklitt kan også kaldes pigebøger, som handler om piger, deres problemer og deres indbyrdes forhold; samtidig forholder de sig til bløde emner som kærlighed, familie osv. Der er krimitræk, fordi Valerie og Addie skal finde ud af, om Dan er død.
clip_image001Jeg giver Bedste venner tre stjerner fordi det er en sød bog, som fortæller historie om to pigers venskab. Det kan ikke blive til flere, fordi det er en meget let gennemskuelig bog, som man ikke husker ret længe efter, man har læst den sidste side. Men bogen kan anbefales. hvis man har brugt for en let læst og hyggelig Chicklitt bog til indtagelse med kaffe i forårssolen. 
Af Iben Helding Ersgaard

Bogen er på 382 sider. Udgivet af  Lindhardt og Ringhof. Oversat af Mette Egerod (en information man ikke finder på forlagets hjemmeside?). Hvis du har en Nokia telefon kan du nu følge anmeldelserne fra forbrugermania på din mobil via denne app.

Comment