sidstedag 004
Det er selvfølgelig meningen man skal se en masse spillefilm når man dækker en filmfestival, jeg valgte alligevel at bruge mit sidste døgn på alt andet end levende billeder. Det sjette døgn blev derfor booket med restauranter, byvandringer og de sidste test af kameraer.
20110325123306
Det globale opsving ramte tydeligvis også Vilnius, men det er mere finanskrisen der er tydelig. Her er ufærdige luksusboliger og tommer indkøbscentre. Gamle faldefærdige bygninger der blev opkøbt af grådige spekulanter i håber om at pladsnummeret i centrum vil gøre det til en god investering. Men siden huspriser ikke altid fortsætter op uanset hvad din mægler påstår, så er disse forladte huse nu åbne ar i den gamle bykerne.
20110325113000
På min sidste vandring stoppede jeg også forbi en udstilling med moderne design produkter. Jeg antager det var gratis, at det måske var et afgangsholds produkter, men ved det ikke. Ingen talte engelske og jeg valgte til sidst blot at gå indenfor.
sidstedag 009
Jeg forstod produkterne som velkendte design objekter udsat for en transformation – der åbenbarer nye brugsmuligheder, udtryk og formål. Du kan se mere her Zanotta

 
Siden sidst har byen haft et større indtog af mennesker fra Spanien og Italien. Hvorfor restauranter, design forretninger og cafeer målrettet denne gruppe er skudt frem flere steder. Mens ellers faldt jeg mest over forladte beskyttelsesrum, urbane kunstværker og rester fra Sovjetunionen. Det hele blev foreveiget under en omgang mild snevejr.

Alle disse billeder er selvfølgelig et udtryk for hvad jeg falder over, finder interessant og hvad der reelt findes i Vilnius. Det er dog også muligt at tage søde postkort billeder, skulle man have en forkærlighed for disse. Uanset hvad er hovedstaden fortsat utrolig charmerende og værd et stop. Jeg kikker i hvert fald forbi til næste filmfestival i 2012.
sidstedag 017
Hilsener Thor.

Comment