aarstidernes-nye-livretter
En farvesymfoni fra jord til bord
Aarstidernes Nye Livretter kan ikke andet end at gøre dig sulten. For de 300 sider er dybest set en lang mundvandsslasker. Der også formår at give inspiration, plante nye ideer, lærer fra sig, og bedst af alt, giver den dine gamle favoritretter baghjul.
Porcherede_florentine
Flere af os kan nikke genkendende til at vi tit spiser det velkendt, og derfor ikke altid får eksperimenteret med aubergine eller lign ”eksotiske” ingredienser. Det forsøger kokke trioen: Pernille Skjødt, Umahro Cadogan og Carsten Kyster, at råde bod på i Aarstiderns Nye Livretter. Der er blevet til ud fra ønsket om at vi alle bruger bedre råvarer og bliver bedre til at bruge dem. Så her eksperimenteres der med nye såvel som klassiske retter, alle med potentiale til at blive dine nye livretter.
Langtidsstegte andelår
Illustrationsmæssigt er bogen en lang farvesymfoni og æstetiske vinkler på grøntsager fra jord til bord. Her bliver en rod med stilk smuk, og faktisk noget du har lyst til at gribe ud efter og tage en bid af. Er du ikke i forvejen fan af for meget grønt, kan dette meget vel være kogebogen der omvender. De tre kokkes ydmyge vinkel på moderne madlavning skaber en fantastisk følelse af at du, selv som amatørkok, kan være med. Selv forsøgte vi os med en lammekebab med myntedip og kikærte-tomatsalat, og selvom kikærterne var fra dåse, var udfaldet fænomenalt. Det var både en lettilgængelig og hurtig ret at lave, også selvom jeg var nødt til at stå med næsen i bogen til at begynde med, men en halvtimes tid senere var der nye lækkerier på bordet.
image
clip_image001[4]Personligt nød jeg kogebogens udfordringer af mine hjemmevante rutiner og velkendte madretter. Nu er brugen af mynte, koriander og spidskommen ikke længere et særsyn i hjemmet, faktisk føles det næsten som havde jeg altid gjort det. Med opskrifterne tager kokkene dig i hånden og fører dig trygt gennem retterne. Det at bogen er både er inspirerende og samtidig lærende, gøre den til en af mine favoritter blandt kogebøger, uanset om det drejer sig om mad både til fest eller hverdag. Derfor fem stjerner.

Af Kamma Luise Rodian

Udgivet af Politikens Forlagshus A/S. 317 sider. Forlaget har copyright på de første tre billeder, mens collagen er skabt af anmelder.


Comment