7293187.3
Hvad der kunne have været en informativ populærvidenskabsfilm med flotte 3D effekter fejler i stedet på alle punkter. Effekterne er ikke tekniske dårlige, de er blot overflødige og har ingen berettigelse i denne korte Mumie dokumentar. Jeg ved ikke om filmen fejler pga. overmodige antropologer og arkæologer eller instruktørens manglende lyst.
1778_06_0405_02
Slutproduktet er i hvert fald et ucharmerende opkog af velkendte Discovery Channel klip, der mere fungerer som en videnskabelig appetizer rettet mod publikum der intet aner om Ægyptens fjerne fortid. Der er absolut intet der kan retfærdiggøre brugen af 3D i denne film, hvilket desværre fint matcher filmens videnskabsfolks nytteløse brug af DNA analyse! Begge dele benyttes åbenlyst blot fordi man kan!
158582.1

Der springes løbende gennem filmen mellem Faroerne, Arkæologerne der fandt mumierne, og nutidens videnskabsfolk. De mange spring svækker den samlede fortælling. Projektet med gennemførelsen af en nutidig mumificering bibringer åbenbart ingen ny viden? De to stjerner gives for teknikken og ideen – de fire manglende stjerner skyldes helheden, manglende historie og relevansclip_image001

Af Thor Kristjan Kidmose.

Filmen blev overværet i Planetariet København September 2010. Den er ikke på nuværende tidspunkt på programmet. Foto copyright IMAX.

Comment