day and night
Teddy Newton har udsendt en omgang animation på bogform. Den er meget mere Pixar end den er disney. De to naturlige modpoler dag & nat udgør hovedpersoner i udgivelsen om deres første møde. De to figurer er begge holdt i bløde og runde former. Mimikken udspiller let hele føleregisteret, og de store ansigter afspejler på en børnevenlig måde de følelser dag & nat gennemlever.

På trods af det faktum udgivelsen er på engelsk kan den sagtens læses af små og store danske børn – de vil alle let kunne afkode historien og forstå budskabet. I sin grundessens handler bogen om hvordan vi forholder os til det fremmede. Hvordan vi reagerer med frygt, mistro og vrede over for det vi ikke kender. Historien er dog så børnevenlig at dag&nat genkender noget af sig selv i den anden og et venskab kan begynde.
image

clip_image001Baggrunden er holdt helt i sort og der bruges ingen andre rekvisitter end hvad figurerne indeholder. Det giver både værket et stilsikkert skær, men fastholder også ubesvaret barnets opmærksomhed på historien. Grundhistorien er ganske simpel og banal, men takket være den visuelle platform for budskabet vil helt små børn også kunne forstå budskabet. Jeg giver derfor fire stjerner til Teddy’s idealistiske budskab om at en fremmede, blot er en ven du endnu ikke har mødt endnu.
Af Thor Kristjan Kidmose
Day & Night by Teddy Newton udgivet af Chronicle books. 40 sider. Foto Copyright Teddy Newton.


Comment