image
Fup, Fjotte, Sergenten og alle de andre fylder rundt
Pløresødallejren og dens besætning fylder tres år. Bassernes runde fødselsdag fejres på behørig vis af serieforlaget – hvorfor udgivelse nummer 859 fylder hele 100 sider. Tilbage i starten af 90erne læste jeg selv med stor glæde striberne, men i takt med at vi passerede forbi mine teenageår og risikoen for militærservice, forsvandt bladet fra min samling. Gensynet med bladet og serien lever dog til fulde op til minderne, og man kan på ingen måder se at Mort Walkers drenge fylder 60 år. Humoren, strengen og udfordringerne er de samme for de unge mænd i uniform.
image

Fri og frejdig – i Danmark

Siden det er et jubilæumsnummer har redaktionen selvfølgelig sat fokus på fødselsdagsbarnet. Hvorfor der er genoptryk af gamle striber, et pænt udvalg af redaktionens favoritter og enkelte du via din mobil kan stemme på (gevinsten er en original stribe signeret af Mort Walker). Basserne har altid været et succesfuldt blad i Danmark, og på trods af at censuren i form af politisk korrekthed sneg sig ind i de kulørte striber i Guds eget land, har Basserne bibeholdt sin charme i Danmark.
image
De mange gæster

Chris Browne fortsætter med stor succes faderens arbejde med den gæve viking Hagar, og det er betryggende at se striberne fortsat er at finde i Basserne. Mads og Misse føres også sikkert videre af den næste generation i form af Brian Walker, Greg Walker og Chance Browne. Der uover kan man i dag finde Betty af Delainy & Rasmussen, Alice af Richard Thompson, Lille fortabt Hund af Steve Boreman, Uden Omsvøb af Tony Lopes, Sumpen af Gary Clark, Tundra af Chad Carpenter, Zits af Jerry Scott og Jim Borgman, Pondus af Frode Øverli, På Dybt Vand af Rasmus Julius, Garfield af Jim Davis.
_Slåskamp
clip_image001Vurdering af nr. 859
Udgivelsen er pæn, respektfuld og lidt kedelig. Der er ikke meget kant over striberne, hverken i Basserne eller gæsterne. Redaktionen kunne da sagtens have truffet andre valg, både i konkurrencen og blandt deres favoritter, men der er nu altid tilfældet, jeg synes blot de glemmer nogen af problembørnene. Anakistiske Rocky fylder ikke så meget, jokes der har været tilpasset den politiske virkelighed pga. de mange krige USA befandt sig i, racespørgsmålet undgås helt mens man dog behandler Generalens forkærlighed for ung pige lår. Udgivelsen er samlet set stilsikker, tryg og velkendt. For mange mennesker er det hele ideen med bladet, og sikkert også hvad man bør forvente af en tresårig fødselar. Jeg havde blot håbet på mere, hvorfor vurderingen havner på fire stjerner.

Af Thor Kristjan Kidmose.

Uudgivet af Serieforlaget, et forlag under Egmont. Koster 31,95 kr. udgivet d. 16/9. Blad nummer 859.
Se mere om basserne her. Foto copyright Egmont.

Comment