aa37%20forside
Anders And besøger Danmark

Det er ikke så ofte man får lov til at genbesøge ens barndom, men det hænder faktisk hyppigt som anmelder. Her sidder jeg ofte med film, bøger og tegneserier der på en eller anden har tråde tilbage til de unge år af mit liv. Det, at læse Anders And blade, tilbyder et sådant nostalgisk besøg i ens barndom, og det er derfor med stor glæde jeg i en alder af 32 år, under påskud af arbejde, kan udpakke og gennemlæse Nr. 37 Anders i Danmark.

phone_slibri
Mobilsjov med Anders And
Det er ikke første gang ænderne vælter rund i det danske landskab, men det altid stort når det sker. Det er muligt oplagstallene ikke længere er så vilde som i min barndom, men Andeby er i dag andet og mere end blot et ugentlig afbræk fra koldkrigsfrygt og reklamefri fjernsyn.

Med en officiel fanside på facebook, og et levende univers på Andeby.dk var det næste logiske skridt mobiltelefonen. Hvorfor du i denne udgave af bladet støder på muligheden at downloade billeder til telefonen. Det er rigtig set af Egmont – og selv om det er lidt sent det sker - ønskes tiltaget held og lykke her fra.

Sidney Lee & Slibri Lee
Ud af de 50 sider et moderne Anders Blad nu engang består af, er der overraskende få reklamer, og heldigvis er der kun en historie med Mickey Mouse. En figur som jeg fortsat finder dræbende kedelig. Hovedhistorien er de 11 sider rundfart i det Københavnske turistland ænderne er på – med et hav referencer der er nok er korrekte, men ikke så morsomme. Dronninger ryger, statsministerens magt er i hænderne på rigmænd, Nyhavn er svinedyrt, Sidney Lee en tom skal og vi har sendt vores mest kendte turistattraktion på ferie.

 image Anders And anno 2010
Selv om det allerede er ti år siden min egen samling af Anders And blev givet til børneafdelingen på Odense sygehus, så har jeg da læst bladet flere gange siden, men som alle andre gamle nostalgikere er det historierer af Carl Barks og Donna Rosa der lokker mig tilbage til striberne. Hvorfor det er lidt svært at blive rigtig begejstret for udgivelsen her – men Anders And udgives heldigvis ej heller med mænd på 32 år som primær målgruppe. Hvorfor vurderingen samlet havner på fire stjerner. Der gives for den sober form, det varierede historieudbud, mulighed for online interaktion og historien ”Uartige drenge” med ”Bjørnebanden”. Samt selvfølgelige det ironiske ved, at Anders And’s seneste Danmarks besøg får massiv pressedækning, mens Anders Fogh Ramussens sidste officielle besøg knap blev bemærket.

Af Thor Kristjan Kidmose.

Anders And, Nr. 37 – 16 sepetember 2010 – 62. årg.
Udgivet af Egmont Serieforlaget.

Comment