Inde midt i midtbyen af Odense, finder du en teaterscene der længe har fungeret som rugekasse for nye talenter, indenfor alle discipliner under paraplyen scenekunst. Da jeg selv huserede i det fynske, var det på Teater Momentum glæden for det kantede, det skæve, det rå og upolerede blev fundet. Noget jeg siden har dyrket med store iver, uanset hvorhen flyttekasserne har taget mig, men desværre ikke et udtryk du kan forvente i alle regioner af Danmark. Så har du bopæl i Odense, hang til teater, så bør du hive et årskort ned fra hylderne og dyrke vækstlaget, det internationale, de mange gæster og genistregerne der bliver tid under tidspres og stramme økonomiske tøjler. Her spyttes dramatik ikke kun på scenen fordi skaberne elsker teater, de presses konstant ud fra en barsk grundtese om udvikling kræver skyhøje forventninger og uvirkelige målsætninger.  Amira Jensen har selv været gennem møllen og gæster nu stedet med forestillingen her. Skrevet, skabt og spillet af hende selv. Scenografien, manuskriptet, skuespillet, kostumet og noget af instruktionen står der således Amira ud for. Men Signe Hørman Sørensen (Instruktion), Amalie Keiser-Nielsen (Assistent), Rosa Elena Flores og Pepita Rohde (Koregrafi), Mik Manley (lys) og en serie dramaturgiske konsulenter har også været med inde over projektet.

Viva la Frida!' ser tilbage på Frida Kahlos liv. Vi befinder os til hendes begravelse, hvor lillesøsteren Cristina reflekterer over et liv i Fridas altdominerende skygge. Her er sorgen over tabet af søsteren stor, men samtidig også en befrielse. For efter at have levet et liv bag den feterede og opmærksomhedssøgende søster, står Cristina nu på egne ben. Forestillingen vil forsøge at give et anderledes blik på Frida Kahlo og samtidig undersøge, hvorfor den mexicanske kunstner stadig inspirerer og fascinerer verden over, 65 år efter sin død. Gennem musik, tekst og dans vil forestillingen udtrykke Fridas Kahlos indre smerte og passion, som danner basis for hendes kunstneriske udtryk.

Fotograf: Daniel Buchwald

Forestillingen spiller i Odense på Momentum fra fredag den 13. september til og med den 21. september. Skulle dit postnummer være sjællandsk, og din kalender fuld, så finder forestillingen også vej til København i 2020 på Teateret ved Sorte Hest. Hvor du kan se de 50 minutters drama, mellem den 4. maj og 20. maj. Som en slags optakt til næste års CPHSTAGE, eller som en god undskyldning for at besøge Vesterbros seje lille teaterhus. Stedet der ikke blot åbnede min øjne for Vigga Bros fortællinger, gav mig klassikere som var det første gang, men også gerne debattere mit teatersyn uden fordomme. Sådan steder er ligeså vigtige som arnestederne for ny dramatik.

Comment