Tredive års underfundig, underholdende og ganske gratis gadeteater hver eneste sommer i Kongens Have slutter med dette års genopsætning af I Feel Good. Selvfølgelig er aktørerne ikke blevet yngre, men det er nu de gentagende udeblivende bevillinger fra Statens Kunstfond der lukker kassen hos teatret Brændende Kærlighed. Prioriteringer og visioner har været afvigende på kunstfronten længe, men selv om det er vemodigt, så fortsætter københavnere selvfølgelig i haven så snart vejret bliver godt. Men vi er utvivlsomt mange der har haft teaterbesøget her som fast markør for sommerens komme. De ordløse fysiske forestillinger, har kunnet samle et stort og ikke mindst meget bredt og mangfoldigt publikum. Det er ikke let at stykke dramatik sammen som både forvirrede turister, småfulde studenter, nysgerrige små børn og voksne i alle aldre kan have glæde af.

Foto: Gorm Valentin

“Et lille fly fra Feel Good Airlines er nødlandet. Ud af vraget kravler; Den nydelige kaptajn, den charmerende stewardesse og en højst irriterende passager. Hvad sker der når man falder ned på jorden og bliver ramt af renlivet godhed? I FEEL GOOD er en fysisk komedie uden ord men med en masse volapyk. I Feel Good er en fabel om at falde ned på jorden og blive ramt af godhed. Og som Luftkaptajn Peter Hawk fra Feel Good Airlines udtaler: ”Don´t panic! - alt er næsten under kontrol.”

Jeg anmeldte forestillingen i Berlingske gratis avis Urban tilbage i 2010. Siden har jeg skiftet domæner et utal af gange, bopæl syv gange og fokus enkelte gange. Men alle årene på Sjælland nød jeg kikke forbi haven i juli og se Brændende Kærlighed konkurrerer om folks opmærksomhed, hjerter og klapsalver. Nogle somre var mere solrige end andre, og nogle forestillinger missede mit hjerte, men I feel Good var klassisk farce der mindede mig om franske filmkomedier fra en svunden og nogle gange savnet tid. Håber du får mulighed for at se det, hilse på folkene, nyde deres selskab og opleve magien med teater under åben himmel.

Foto: Gorm Valentin

“30 år på landevejen og i fri luft har lært os, at teatret er en robust og levedygtig kunstart, og at publikum ér der! Vi har erfaret, at man sagtens kan lave teater med bred folkelig appel og med høj kunstnerisk kvalitet. Vi vil af hjertet takke publikum for de mange år. Vi vil takke Statens Kunstfond, projektstøtteudvalg forscenekunst for produktionsstøtte gennem årene og Københavns Kommunes Scenekunstudvalg forunderskudsgarantierne. Tak til Slots og Kulturstyrelsen for lån af den dejlige grønne plet i Kongens Have, og tak til alle de mange lokale arrangører og kulturelle ildsjæle rundt i Danmark, og en særlig tak til Mogens Hjere, Bilhuset Tåstrup.” - Brændende Kærlighed

Coverfoto Gorm Valentin. Du kan se forestillingen i Kongens Have København fra den
7. til den 21. juli 2019. Vingevalnøddeplænen (indgangen overfor Statens Museum for Kunst) Tirsdag til Fredag kl.19.00, Lørdag og Søndag kl.16.00. Ide og manus: Annegrete Kraul & Jens Kløft Instruktør: Bodil El Jørgensen Scenograf: Henriette Drejer Lubanski Rekvisitør: Annika Nilsson Musik: Ib Tranø

Comment