Der findes ikke et eneste forladt industrikvarter i Odense som jeg ikke har forsøgt at betræde, beskue og forstå. Det var dog først da sociale medier blev en del af min virkelighed at jeg opdagede andre havde samme svaghed. Det ikke fordi jeg forventede at finde hemmeligheder i de tomme siloer, eller helt forstod hvad der blev skabt i de enorme lagerhaller, men det føltes altid berusende når jeg betrådte denne fortidig verden. Som at gæste et fotografi af en verden der ikke længere helt lod sig aflæse. Siden mit kortvarige liv som fynbo har jeg dyrket hobbyen noget mere mageligt. Sådan er det når alder og indtægt giver én andre muligheder. Byvandringer og kulturnætter giver således masser af chancer for at betræde hemmelige hjørner af din by, men det er især site specific art der gør det for mig. Hvilket er årsagen til jeg elsker udstillinger, teatervandringer og performances af den skæve slags. De afdækker hver især et lag af verden omkring mig og binder mig stærkere til stederne.

ET SAMFUND KAN VÆRE SÅ STENET
AT ALT ER EN ENESTE BLOK
OG INDBYGGERMASSEN SÅ BENET
AT LIVET ER GÅET I CHOK.
OG HJERTET ER HELT I SKYGGE
OG HJERTET ER NÆSTEN HØRT OP
TIL NOGEN BEGYNDER AT BYGGE
EN BY, DER ER BLØD SOM EN KROP.
— Inger Christensen, DET

Jeg havde derfor set frem til at traske rundt i min gamle studieby med Teater Momentum. Hvilket blev forpurret af en anden industrigigant fra fortiden – De Danske Statsbaner. Retfærdigvis bor jeg også mere end et stenkast væk fra centrum af Odense, men skulle du have let adgang til den fynske hovedstad bør du iføre dig en varm jakke og kaste dig ud i mørket. Det er allerede forbi den syvende februar.  

Vandrerforestillingen Stedsans inviterer dig indenfor, ned og bagom i Odense. Hundrede frivillige er med til skabe magien i mørket. Den halvanden time rundt i byen er utvivlsom mørk, småkold og proppet med overraskelser. Konceptet er udviklet af Geddy Aniksdal fra det norske teaterkompagni Grenland Friteater. Geddy er også by Proxys samarbejdspartner på dette projekt. Forestillingen slutter hver aften på Momentum med gratis, varm suppe.

MEDVIRKENDE By Proxy: Anders Firing Aardal Matias Askvik Marthe Sofie Løkeland Eide David Jensen Ylva Owren Heiki Eero Riipinen + 100 medvirkende fra lokale foreninger i Odense. Du kan læse mere her

Comment