Teatret fra Allerød tager hver forår på mini turne ind til hovedstaden. I år er det på Betty Nansen feriebarnet breder sig. Som du sikkert kender det fra egne ferier er alt ikke gået som det skulle. Noget blev aflyst grundet skader, og andre datoer kom i spil end oprindelig planlagt. Der er dog fortsat kvalitets dramatik på programmet nogle dage endnu. Således kan du i aften se Reumertvinderen fra 2011 - Kvinde Kend Din Krop (I efteråret 2015 er KVINDE KEND DIN KROP blevet redesignet med et helt nyt cast: Marianne Mortensen og Henrik Prip.)

Den første dramatisering af de populære og indflydelsesrige bøger om kvinder og krop. ´Kvinde kend din krop´ vakte opsigt på grænsen til ramaskrig, da den udkom første gang i 1975.  Parks KVINDE KEND DIN KROP udspiller sig som en collage af udtræk fra bøgernes vejledninger, vævet sammen af tanker, følelser og erfaringer fra virkelighedens kvindeliv. Tilsat humor går det over kvinderoller, orgasme og overgangsalder til nyere fænomener som plastikkirurgi og stress. KVINDE KEND DIN KROP er produceret i samarbejde med det norske Rogaland Teater i Stavanger. Manuskript ogiscenesættelse er lagt i hænderne på den prisbelønnede instruktør Kamilla Wargo Brekling, og forestillingen er udviklet i tæt samarbejde med det oprindelige cast: Maria Rich og Kasper Leisner. 

Jeg selv tager jeg forbi Betty Nansen for at se Rejser I Det Indre Afrika. Som jeg gerne havde fanget i Ireland sidste år. Men altså nu endelig har mulighed for at se på dansk.

I 1796 sejler Mungo Park til Vestafrika, 24 år gammel og fuld af ungdommelig idealisme. Hans mål er som den første europæer at nå frem til Timbuktu. Her møder han en verden af barbari. Men mareridtet starter først, da han møder barbariet i sig selv. MUNGO PARK er en episk historie om europæisk idealisme og mødet med det ukendte. I et enkelt og fabulerende scenesprog fremkaldes fortællingen om den mand, som har givet navn til teatret i Allerød. Den var en dundrende succes, da den spillede i repertoiret i 2006 – 2009. De seneste år er opstået international interesse for forestillingen, og i den anledning har manuskript, iscenesættelse og besætning fået en større overhaling. Premiere på den engelsksprogede version fandt sted i Edinburgh august 2016. Premiere på den dansksprogede version var i Allerød oktober 2016.


Se mere om Mungo Park på Betty Nansen her. Besøget slutter den 3. juni. 

Comment