På trods af en opvækst i det jyske har jeg hverken noget kørekort eller forhold til biler. Til gengæld synes jeg, at det er lidt spændende hvorledes helt almindelige mennesker mister al selvkontrol blot fordi de sidder bag et rat. Måske det skyldes en masse  eksterne faktorer, men som en uden kørekort, så hælder jeg mere til at transformationen skyldes bilisme. Uanset hvad det måtte være er det utvivlsomt fantastisk råmateriale til en omgang bidende moderne dramatik. Hvilket du fra den 9. maj kan tjekke på Mungo Park i Kolding.   

Bilisten - Om de mennesker vi bliver til i biler

På vejen er han konge. Konge over sit eget lille univers i bilen. Når han sætter sig bag rattet kan han kan køre hvorhen han vil, og absolut ingen skal fortælle ham, hvad han skal.

Hverken derhjemme eller på arbejdet ved han hvem han er. Men i bilen – på vej frem og tilbage – dér ved han hvem han er: Han er én, der er på vej.

BILISTEN er en dramatisk og eksistentiel fortælling, som tager vejen forbi road-rage, pendlerliv, trængsel, klima, frihed, trafikregler og alt det, der gør os til de mennesker vi bliver til bag rattet.


Skuespiller:
Frank Thiel
Instruktør:
Viktor Tjerneld
Dramatiker:
Kristian Hallberg og Lasse Bo Handberg
Scenograf:
Katrine Gjerding
Lysdesign:
Mårten K. Axelsson
Komposition og lyddesign:
Ida Jacobsen
Forlag:
Draken Teaterförlag

Comment