Det kan skyldes narcisisme, ønsket om at lege Gud eller blot uafklarede stadier fra barndommen. Men vi er som race tydeligvis helt opslugt af alt der duplicere vores træk, udseende og væremåde. Uanset om der er tale om tvillinger, genetiske kloner, sexdukker eller droider så fascineres vi af "kopien". Jeg tænker det er selvsamme træk der gennem århundrede har holdt diverse freakshows, omrejsende tivolier og rædselskabinetter ved muffen. Denne weekend svingede jeg selv forbi et moderne dukkehus fyldt med vellignende kloner i alverdens størrelser, former og positioner. Det var både dragende, frastødende og yderst interessant. Det sker i Ishøj på kunstmuseet Arken - hvor du bag voldgraven og frem til den 6. august 2017 finder en udstilling der skubber til din virkelighedsopfattelse. 

Fotocopyright Thor Kristjan Kidmose

Jeg er særligt interesseret i ting, der falder uden for vores traditionelle ideer om det normale eller det smukke. Hvordan moderne teknologi og kultur ændrer vores forståelse af, hvad det betyder at være menneske.
— Patricia Piccinini

Fotocopyright Thor Kristjan Kidmose

Udstillingens kunstnere er alle optaget af menneskekroppen og skulpturen. Nogle imiterer kroppen 1:1, mens andre arbejder med fragmenter, forvridninger eller skaleringer af menneskekroppen. Andre værker er groft bearbejdede med en unaturlig overflade og et råt udtryk. Disse skulpturer stræber ikke efter at gengive kroppen, som den ser ud, men som den føles. Her er huden ikke nødvendigvis hyperrealistisk, og værkerne fortæller mere om en sindstilstand eller en kropslig fornemmelse. Se mere her


Deltagende kunstnere:

Zharko Basheski (MK), Frank Benson (US), Berlinde de Bruyckere (BE), Maurizio Cattelan (IT), Brian Booth Craig (US), John Davies (UK), John DeAndrea (US), Keith Edmier (US), Carole A. Feuerman (US), Daniel Firman (FR), Robert Gober (US), Robert Graham (US), Duane Hanson (US), Uffe Isolotto (DK), Sam Jinks (AU), Allen Jones (UK), Peter Land (DK), Tony Matelli (US), Paul McCarthy (US), Ron Mueck (AU), Juan Muñoz (ES), Evan Penny (ZA), Patricia Piccinini (AU), Mel Ramos (US), Jamie Salmon (UK), George Segal (US),  Marc Sijan (RS), Kurt Trampedach (DK), Anna Uddenberg (SE), Xavier Veilhan (FR) og Erwin Wurm (AT).

Lysdesignet i udstillingen er skabt af kunst- og designbureauet YOKE.

Comment