Jeg kender mennesker der har et nærmest religiøst forhold til Roskilde Festival, andre der drømmende husker hvorledes de mødte den eneste ene i Skanderborgs Bøgeskov eller fabler om den hedgangene festival på Midtfyen. Jeg selv har besøgt alverdens fimfestivaller, teaterfestivaller og holder meget af Hamborgs hybrid versioner. Hvilket jeg synes Heartlands pressemateriale minder mig om. Her er den samme helhedstanke, det samme kunstneriske fokus og håber jeg, samme høje ambitioner.  Jeg har tænkt mig at besøge festivallen i håbet om at fange ballet under åben himmel, høre den talentfulde finsk/estiske forfatter Sofi Oksanen, nyde gensynet med Olafur Eliasson med mere. Selvfølgelig har jeg også favoritter på scenegulvet, men det er helheden der lokker mig til Sydfyn. Du kan se det hele program her -> 

Musik Art Talks Food Børn

Fotocopyright Peter Kirkegaard

Heartland er en nyskabelse på den danske festivalscene. Festivalprogrammet er et af Nordens mest ambitiøse og bygget op omkring fire oplevelser; nemlig musik, samtaler, kunst og mad, der i en samlet festivaloplevelse både skaber plads til fest og fordybelse for Heartlands gæster til juni på Egeskov Slot. Heartland henter inspiration fra internationale festivaler som Latitude, Green Man og Wilderness og drømmen er at tilbyde en festivaloplevelse, der er enestående på dansk jord, til alle, der interesserer sig for kultur – uanset alder og festivalerfaring.

Fotocopyright Heartland

Vores ambition er at skabe en festival, der er generøs og bevidst om, hvad den tilbyder folk:

Muligheden for både at holde fest et af de smukkeste steder i Danmark og opleve noget, der holder længe efter at festivalen er løbet af stablen. Vi ville sammensætte et substantielt program, der skulle emme af berigelse og langtidsholdbare oplevelser, og det syntes jeg virkelig er lykkedes
— Ulrik Ørum-Petersen

Comment