Jeg har ikke deltaget i kulturnætter siden postnummeret var 5000 og Odd Fellow Logen inviterede indenfor. Det er ikke fordi kunst er uinteressant, eller jeg ikke under at dele kultur med andre, men jeg er ikke vild med masser af mennesker. Uanset om det er i Bilka, charterferie eller overfyldte tog. Så prøver at holde mig væk og indgå i sociale relationer af anden slags denne ene aften om året. Dette er måske en fejl. Det var i hvert fald tanken da øjnene gled gennem følgende beskrivelse af aftens kunstmulighed på Nørrebro.

"Når man træder ind i udstillingen møder man en 8 meter hvid tiger som hænger i loftet. Tigeren er i øjeblikket et af verdens mest truede dyrearter, og kunsteren bag projektet mener vi kan lærer meget af tigerens kamp for overlevelse. Mennesket vil i fremtiden ligesom tigeren, være nød til at revurderer ideen om territorier.  Det sker helt automatisk når verden langsomt begynder at krympe. Reder vi tigeren, kan vi måske også redde mennesket."

Du kan få adgang for Betal 37,68 kr - det er prisen på hvad en tiger koster at fodre i døgnet. 

 

Fotocopyright THE NEW NORDIC TIGER PROJECT

Hvad stiller vi op med dennne verden, og hvis vi skulle starte forfra, hvad er det så vi drømmer om?
— Marie Hauge

THE NEW NORDIC TIGER PROJECT er en verdensomspændende udstilling, som kan opleves på Nørrebro til og med den 15. Oktober. I den store multisal, ved den røde plads får du en unik mulighed for at skabe dit eget samfund. Du vil opleve 12 installationer som vender op og ned på den verden vi lever i. Hver installation er udformet som et "interaktivt spørgsmål". Det betyder at du kan træde ind i værkerne og besvarer spørgsmål som handler om at leve i et nyt og revurderet fællesskab. Når du besøger udstillingen, får du også mulighed for at være med til at skabe en global tænke-tank, som offentliggøres online. Udstillingen er et socio-politisk kunstprojek. Læs mere om skaberne her
 

Alle, der har en holdning til global sameksistens, eller mangel på samme, har en god grund til at starte kulturnatten på Den Røde Plads på Nørrebro. Her vil performance kunstneren Marie Hauge så frøene til et nyt verdenssamfund, når hun lancerer udstillingen: THE NEW NORDIC TIGER PROJECT, hvor der vil blive stillet skarpt på ideen om, at de stolte nationers tid er forbi og at global sameksistens er afgørende for menneskets overlevelse. Marie Hauge har skabt en verdensomspændende udstilling, der, i de kommende år, skal besøge 6 lande med en markant holdning til klimaforandringer. Med en baggrund i buddhistisk meditation, møder hun hvidklædt sit publikum, i et krydsfelt mellem sociopolitisk debat og installationskunst. Hun definerer sine værker som træningsplatforme og udstiller redskaber, der kan støtte fællesskabet.

Comment